אחרי החלטת הנשיא להטיל את המנדט להרכבת הממשלה על ח"כ בנימין נתניהו, השליטה על הכנסת עוברת לידי הליכוד.

עם השבעת כנסת חדשה ועד הקמת ממשלה חדשה והחלוקה לסיעות קואליציה ואופוזיציה, ניתן להקים ועדות זמניות אך הוועדה העיקרית שקמה אוטומטית ושאחראית על ניהול השוטף של העבודה הפרלמנטרית, היא "הוועדה המסדרת" שאת ראשותה מקבל נציג של המפלגה שמחזיקה במנדט מהנשיא.

הכוח של הוועדה המסדרת הוא באחריות על ניהול השוטף של הכנסת ולכן לעומד בראשה יש כוח רב לקבוע החלטות הנוגעות לסדרי הבית ולדיוני הכנסת. אחרי הקמת ממשלה, הופכת "הוועדה המסדרת" לוועדת הכנסת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עימות בוועדה המסדרת, ארכיון (ערוץ כנסת)

עובדה זו צפויה לסייע לליכוד ולמנוע מסיעות "גוש השינוי" להעביר חקיקה נגד נתניהו, ובכך המצב יהיה שהליכוד ישלוט ב-28 הימים הקרובים בכנסת (גם בעזרת יו"ר הכנסת, ח"כ יריב לוין שלא צפוי להיות מוחלף).

עד כה לא נקבעה הישיבה הראשונה או הרכבה והליכוד טרם הודיע מי יעמוד מטעמה בראש אותה ועדה.

האם גוש השינוי פספס הזדמנות?

למעשה מדובר באחת מנקודות הביקורת המרכזיות נגד "תקווה חדשה" והסיעות הערביות. מכיוון שהחלטתן שלא להמליץ על לפיד להקים ממשלה, גם מנעה את העברת המנדט עליו אך גם טרפדה את האפשרות לקבל שליטה על הוועדה המסדרת ובכך להחזיק בכוח מול הליכוד ולנסות לקדם חקיקה כמו חוק שימנע מחבר כנסת עם כתב אישום פלילי לקבל מנדט מהנשיא או לעמוד בראשות הממשלה.

איום זה היה אמור להיות נגד הליכוד, מכיוון שהליכה לבחירות חמישיות הייתה יכולה למנוע כליל מנתניהו לקבל מנדט מנשיא המדינה בעתיד. כעת כל יוזמה נגד מחנה נתניהו, יתקל גם ביו"ר ועדה מסדרת ויו"ר כנסת לעומתי.