חשש בקונגרס: משטרת הקפיטול בוושינגטון הודיעה הערב (רביעי) כי קיבלה מידע מודיעיני על מזימה אפשרית לפרוץ מחר למתחם הקונגרס. לפי הודעת המשטרה, התכנית הייתה "מצד קבוצת מיליציה לא מזוהה".
ככל הנראה, המיליציה תכננה להסתער על מקום מושב הקונגרס האמריקני בעקבות תיאוריות קונספירציה שקודמו לאחרונה על ידי ארגוני ימין קיצוני, אשר סימנו את ה-4 במרץ כיום שבו דונלד טראמפ יושבע מחדש לכהונה שנייה. הבסיס לתיאוריה נובע מכך שה-4 במרץ היה באופן היסטורי היום שבו נשיאי ארה"ב הושבעו לתפקיד עד לשנת 1933, אז הוחלט על הקדמת התאריך ל-20 בינואר.
"אנחנו מתייחסים למידע המודיעיני ברצינות", מסרה משטרת הקפיטול. "נמשיך לעבוד יחד עם הרשויות המקומיות, המדינתיות והפדרליות על מנת לעצור כל איום כנגד הקפיטול".
כזכור, ב-6 בינואר מאות מתומכי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ פרצו לבניין הקפיטול בוושינגטון, זאת במהלך דיון הקונגרס לאישור תוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב וזכייתו של ג'ו ביידן בהצבעת חבר האלקטורים. לפני תחילת הדיון נערכה הפגנה מחוץ לקפיטול שבו טראמפ אמר לתומכיו כי "לעולם לא נוותר ולעולם לא נכיר בהפסד. אנחנו צריכים לעצור את גניבת הבחירות".
בעקבות המהומות נפתח הליך הדחה נוסף נגד טראמפ, כשהנשיא לשעבר הואשם ב"הסתה למרידה" עקב חלקו באירוע. במפלגה הדמוקרטית טענו כי הנשיא הסית את תומכיו לפעול באלימות נגד חברי הקונגרס בנאום שנשא שעה לפני הפריצה לקפיטול, בעוד שעורכי דינו אמרו שטראמפ לא עודד אלימות מצד תומכיו, ולכן אינו אחראי לפריצה. בסופו של דבר הסנאט זיכה את טראמפ מהאישום.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
חחחח
מזכיר את חבורת הדבילים המקומית בהנגת רן כרמי בוזגלו
07:56 04.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה, טראמפ איננו הנשיא ?
ואיפה כל החסידים השוטים של טראמפ בישראל ? אלה שהיו בטוחים שתצא בת קול משמיים ותכתיר את המטורלל לנשיא ? או אלה שהיו משוכנעים שלטראמפ יש בשרוולו קלף מנצח שיישלף...
ואיפה כל החסידים השוטים של טראמפ בישראל ? אלה שהיו בטוחים שתצא בת קול משמיים ותכתיר את המטורלל לנשיא ? או אלה שהיו משוכנעים שלטראמפ יש בשרוולו קלף מנצח שיישלף בבית המשפט העליון ויכתיר את טראמפ לנשיא ?
המשך 19:52 03.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר