האם הח"כים יאשרו העברת מידע בנוגע ללא מתחסנים?
היום תעלה בכנסת הצעת החוק שתסמיך את משרד הבריאות להעביר מידע לגבי אזרחים שטרם החסנו לרשויות אחרות, על מנת לגרום להם לשכנע אותם. ברשות להגנת הפרטיות מתנגדים: "טומן בחובו פגיעה משמעותית בפרטיות"

למרות פגרת הבחירות, תתכנס היום מליאת הכנסת לדיון מיוחד, לאשר בקריאה ראשונה את הצעת החוק הממשלתית שאמורה להסמיך את משרד הבריאות להעביר מידע לרשויות המקומיות ולמשרד החינוך על אזרחים שהתחסנו, כמו גם כאלו שלא התחסנו או שנמצאים במהלך ההליך וקיבלו רק את המנה הראשונה של החיסון.
חברי כנסת רבים מדווחים כי הם "מוצפים" בפניות במייל הרשמי שלהם שבוא הם מתבקשים שלא להסכים לחוק הזה.
הקואליציה מבצעת "גיוס" של חברי כנסת מטעמה שיגיעו להצביע ולאשר את החוק, אם זאת, מדובר בקריאה ראשונה, והיא צפויה להיתקל גם בקשיים נוספים בהמשך הדרך של החקיקה.
אם החוק יאושר, הוא יאפשר למשרד הבריאות יוכל לדרוש מגופים ציבוריים מידע אישי על אנשים שטרם התחסנו, וזאת על מנת לקדם את מבצע החיסונים ולעודד התחסנות. במשרד ביקשו להבהיר שהשימוש במידע יעשה בכפוף להנחיות משרד הבריאות בנושא אופן העברתו, והשימושים שמותר לעשות במידע.
כמו כן, בהצעת החוק מודגש שלא יתאפשר לעשות פעולות "ביוש" (שיימינג) לאלו הבוחרים שלא להתחסן. בנוסף ייקבעו הוראות מיוחדות בנושא הרשאות הגישה למידע, שמירת הסודיות שלו, ומחיקתו בתום הצורך בו.
"סיכוני אבטחת מידע"
בתוך כך, הרשות להגנת הפרטיות פרסמה כבר שבוע שעבר מסמך שבו היא מביעה הסתייגות מהצעת החוק: "החוק אינו נחוץ, וטומן בחובו פגיעה משמעותית בפרטיות, תוך שקיים ספק לגבי ההצדקה לפגיעה זו"
המסמך של רשות להגנת הפרטיות דוחה נגד הנחת המוצא שבבסיסו של תזכיר החוק: "בהינתן רגישות המידע, העברתו לגורמים נוספים אף טומנת בחובה סיכוני אבטחת מידע ומגבירה את הסיכוי לדליפת מידע", נכתב.
על פי הרשות, "מיותר לציין כי ככלל הרשויות המקומיות אינן מקבלות מידע רפואי על אודות תושביהן, ועידוד התחסנות אינו מסוג הפעולות שרשות מקומית מבצעת".

ח"כ זנדברג (צילום: הדס פרוש/פלאש 90)
ח"כ תמר זנדברג (מרצ) כבר הודיעה שסיעת מרצ תתנגד לחוק: "אין שום סיבה להעביר פרטים של לא-מתחסנים ולהפר חסיון רפואי, בוודאי לפני שמוצו דרכים אחרות לעידוד התחסנות. משרד הבריאות יכול וצריך לעודד חיסונים בדרכים חיוביות ומחזקות, לפני שהוא פונה למחטף של פגיעה בפרטיות.
"תומכת בחיסונים ובעידודם, אבל הפצת מידע רפואי לכל עבר, מחוץ למקום הטבעי בו, בקופות החולים, הוא מדרון חלקלק, שעלול להוביל לשימוש חורג במידע שגם כך יש לו דרישה רבה היום".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו