חדשות

עמית סגל: לאפשר למספר 7 בעבודה להתמודד בבחירות

פרשם חדשות 12, עמית סגל, אומר כי הוא מקווה שבג"צ יפסול את החלטת וועדת הבחירות ויאפשר לאבתיסאם מראענה להתמודד בבחירות: "מי שצריך לשפוט אותה זה הציבור, לא בית המשפט"

עמית סגל- ערוץ בפני עצמו
עמית סגל- ערוץ בפני עצמו | צילום: פלאש 90

פרשן חדשות 12, עמית סגל, מתייחס לפסילתה של מספר 7 במפלגת 'העבודה' – אבתיסאם מראענה – בוועדת הבחירות, ואומר כי הוא מקווה שבג"צ יפסול את ההחלטה ויאשר לה להתמודד בבחירות.

עמית סגל סקרים
עמית סגל סקרים| צילום: מתוך חשבון הפייסבוק של עמית סגל. ארכיון

בטורו השבועי בעיתון 'ידיעות אחרונות', כתב סגל: "בפעם הראשונה זה זמן מצאתי את עצמי מייחל לקצת אקטיביזם שיפוטי. בית המשפט העליון יתכנס בקרוב לאשר או לפסול את החלטת ועדת הבחירות המרכזית למנוע מאבתיסאם מראענה את ההתמודדות לכנסת במסגרת רשימת העבודה".

חדשות סרוגים

סגל התייחס לכלי של פסילת מועמדים מהתמודדות לכנסת וכתב: "פסילת מועמדים מריצה לכנסת היא נשק גרעיני, שצריך להיות שמור למקרים קיצוניים, תרתי משמע. בעולם מושלם, דהיינו עולם שבו שופטים אינם מעקמים את לשון החוק ומאשרים לבוגדים ותומכי טרור להתמודד לכנסת, לא היו הפוליטיקאים מקבלים החלטה כזו. הם עושים זאת רק כי נוכחו לדעת שגם במקרים קיצוניים בהרבה, השופטים מקדשים את הזכות להיבחר אלא אם מדובר באנשי ימין קיצוני, כמובן".

בנצי רובין, אמיר אטינגר

לאחר מכן כתב סגל כי ההחלטה האם לפסול את מרעאנה לא צריכה להיות נתונה בידי בית המשפט: "לא בידי העליון צריכה מראענה להישפט אלא בידי הציבור. הוא זה שצריך להחליט אם מי שעזבה את מרצ במחאה על תמיכתה במבצע עופרת יצוקה – שאותו יזם, כזכור, יו"ר העבודה דאז – צריכה להתמודד דווקא במפלגה שהקימה את המדינה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

23
17
אריק
19.02.21

נכון היצוג של העם פסל אותה.