למרות הסגר: מאהל שביתת הרעב של ההתיישבות הצעירה לא יפונה
לאחר שעודכנו כי ייאסר עליהם להמשיך את מאהל המחאה בתקופת הסגר, עו"ד שמחה רוטמן פנה לעיריית ירושלים בשם ההתיישבות הצעירה, ומאהל שובתי הרעב מול משרד רוה"מ לא יפונה

בעקבות פנייתו של עו"ד שמחה רוטמן ממשרד עו"ד רוטמן-לב-בינה בשם ההתיישבות הצעירה, הודיעה עיריית ירושלים כי מאהל שביתת הרעב שהקימה ההתיישבות הצעירה מול משרד ראש הממשלה, לא יפונה במהלך הסגר.
בתשובת העירייה לפניית ההתיישבות הצעירה, הובהר כי בתקופת הסגר יישמר הסטטוס קוו וכי לא יינתן להקים מאהלים חדשים אלא רק מאהלים שהיו קיימים קודם לכן.
ממארגני המחאה נמסר כי: "מאבקה של ההתיישבות הצעירה להסדרה יימשך, כמובן תוך הקפדה על הוראות החוק והנחיות משרד הבריאות, עד שתקויים הבטחתה של ממשלת ישראל להסדרת ההתיישבות הצעירה". אורי ברטפלד יו"ר פורום ההתיישבות הצעירה הודה לראש העיר ירושלים, מר משה ליאון, על הסיוע ועל ההבנה שגילה לצרכי מאהל המחאה.
בלפור – כן, התיישבות צעירה – לא
שבוע שעבר מובילי שביתת הרעב נדרשו להיאבק על האישור להמשיך לשהות במאהל, לאחר שלמרות הוראות הסגר המחריגות הפגנה ולמרות שמאהל המחאה בבלפור קיבל אישור לפעול בתקופת הסגר, עודכנו שובתי הרעב באוהל המחאה של ההתיישבות הצעירה על ידי גורמי האכיפה והמשפט, כי יאסר עליהם להמשיך את מאהל המחאה בתקופת הסגר.
בפורום ההתיישבות הצעירה הגיבו בזעם על ההנחיה ואמרו בתגובה: "בלי זכויות לחשמל, מים, תשתיות או חיים נורמליים בכלל וכעת נשארנו גם בלי הזכות הדמוקרטית להפגין. האבסורד זועק. מאהל מחאה פוליטי בבלפור של ארגוני השמאל מותר – אך מאהל מחאה על זכות לחיים בסיסיים עבור תושבי ההתיישבות הצעירה – אסור".
עוד הוסיפו: "המשפטנים התרגלו כל כך לפגוע בזכויות הבסיסיות של המתיישבים ביהודה ושומרון, שאין להם בעיה לפגוע גם בזכות דמוקרטית הבסיסית ביותר. מסתבר שלא צריך רק להיות בדואים כדי לקבל זכויות אלא אפשר גם להיות בשמאל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו