ברוך דיין האמת: מירי צחי הלכה לעולמה - סרוגים

ברוך דיין האמת: מירי צחי הלכה לעולמה

הצלמת מירי צחי, שאושפזה לפני מספר שבועות בבית החולים, הלכה הבוקר לעולמה בגיל 66. צחי הותירה אחריה חמישה ילדים. מועד הלוויתה טרם נקבע

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=גיא-עזרא'>גיא עזרא</a>, חדשות סרוגים
ברוך דיין האמת: מירי צחי הלכה לעולמה
  (צילום: מועצת יש"ע)

ברוך דיין האמת.

הצלמת מירי צחי שאושפזה לפני מספר שבועות בבית החולים ועברה סדרה של טיפולים נגד המחלה בה חלתה, הלכה הבוקר (שלישי) לעולמה. צחי נפטרה בגיל 66 והותירה אחריה 5 ילדים.

צחי הייתה צלמת מפורסמת וצילומיה התפרסמו באופן תדיר בעיתון "מקור ראשון", באתר ynet, בעלון "ישע שלנו" ובעיתונים ואתרים נוספים.

לאורך כל קריירת הצילום שלה, צחי לא הרבתה להתראיין, אך לכבוד יציאתו של ספרה, "קטיף: תשעה ימים באב, תמונות מאבק", היא התראיינה במספר מקומות. היא התבטאה מספר פעמים כי היא מקפידה לא לצלם דברים לא צנועים ולא לצלם כאשר מבקשים ממנה לא לצלם.

צחי נולדה וגדלה ביפו לגראציה ודוד מזרחי, עולים מהעיר איזמיר שטורקיה. בגיל 12 החלה לצלם בעקבות קבלת מצלמה לכבוד בת המצווה שלה.

בשנת 1997 שלחה צחי צילום לעורך מקור ראשון דאז, עופר שפירא. הצילום התקבל וכך החלה הקריירה שלה כצלמת. כשנתיים לאחר מכן צילמה צחי את הצילום הפוליטי הראשון שלה, הפגנת "העם עם הגולן" בתל אביב. עמנואל שילה, עורך מקור ראשון אז, ראה את הצילום שהיא הציגה לו והציע לצחי עבודה בעיתון.

במשך כשנה לפני ביצוע תוכנית ההתנתקות, ועד מספר ימים לאחר סיום ביצוע התוכנית, צילמה צחי את יישובי גוש קטיף וצפון השומרון ותיעדה באלפי תמונות את החיים ביישובים, ההפגנות והמחאות נגד ביצוע התוכנית ואת הריסות היישובים לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות.

עוד באותו נושא

הצלמת מירי צחי: חיילי גולני לבשו את החולצות מרצונם

על כך סיפרה צחי בראיון: "הייתי שם כדי להביא את הכאב של האנשים ולתעד מהזווית שלי". מתוך אלפי תמונות שצילמה בחרה צחי כמה מאות תמונות ויצרה מהם את הספר "קטיף – תשעה ימים באב". הספר יצא באמצע שנת 2006 והציג את תוכנית ההתנתקות על כל שלביה מזווית המצלמה של צחי.

ב-11 בפברואר 2006 תיעדה את הפינוי האלים בעמונה. חבר הכנסת דאז אפי איתם, שנפצע בראשו במהלך העימות, הציג תמונות של צחי המוכיחות לכאורה שהוא נפגע מפרש משטרה ולא מיידוי אבנים כפי שטענה משטרת ישראל.

ב-13 בדצמבר 2011, במהלך אירוע של חדירת מתנחלים לחטמ"ר אפרים, צילמה צחי תמונות מהאירוע. המשטרה גילתה זאת ודרשה שתמסור לה אותם בטענה שהצילומים דרושים כדי לגלות את האחראים לכך. צחי סרבה לכך בטענה שהדבר עלול לפגוע בפרנסתה ולמנוע ממנה את האפשרות לצלם במקומות דומים בעתיד.

עוד באותו נושא

המשטרה דורשת ממרים צחי להפליל את נוער הגבעות

בית משפט השלום קיבל את דרישת המשטרה ודרש מצחי להפקיד בכספת בית המשפט את הצילומים שצילמה צחי. צחי לא ויתרה והגישה ערעור על כך לבית המשפט המחוזי. ב-3 בינואר 2012 בית המשפט המחוזי הפך את החלטת בית משפט השלום וקבע שלמעט מספר תמונות בודדות לצחי אין שום חובה למסור את התמונות למשטרה. גם המדינה לא ויתרה והגישה ערעור לבית המשפט העליון. ב-3 באפריל דן בית המשפט העליון בעניין וקרא לצדדים להגיע לפשרה.

בנובמבר 2015 הותקפה על ידי פעילי ימין בבית הכנסת בגבעת זאב בזמן שסיקרה את ההיערכות לקראת פינוי בית הכנסת, יחד איתה הותקפו גם הכתב רועי שרון אז כתב חדשות ערוץ 10 ואהוד אמיתון מסוכנות הידיעות TPS.

הלוויה תתקיים היום, יום ג', י"ד טבת, 29.12.20, בשעה 16:00, בבית העלמין בתקוע. יושבים שבעה ברחוב תכלת מרדכי 607, תקוע.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
יהי זכרה ברוך...
טל מרדו | 29-12-2020 11:18
יהי זכרה ברוך
2
תנחומים
רורד | 29-12-2020 12:08
חבל על דאבדין. יהא זיכרה ברוך.
3
ברוך דיין האמת
יאיר אנסבכר | 29-12-2020 18:53
אישה יקרה