משרד המשפטים: המועמדים לתפקיד פרקליט המדינה ינדבו את המידע נגדם
במשרד המשפטים טוענים כי המועמדים לתפקיד פרקליט המדינה יחשפו בפני וועדת האיתור כל הליך שהתנהל נגדם, אך בתנועה למשילות ודמוקרטיה מציינים כי למרות זאת - המידע בעניין יהיה מוסתר מנציגי הציבור בוועדה

במענה לפניית התנועה למשילות ודמוקרטיה, שדרשה מהיועמ"ש ומשר המשפטים לחשוף מידע סודי אודות מועמדים מהפרקליטות לתפקיד פרקליט המדינה, אשר דבר קיומו מוסתר מנציגי הציבור בוועדה לאיתור פרקליט המדינה כפי שפורסם לראשונה באתר סרוגים, במשרד המשפטים טוענים כי המועמדים עצמם יהיו אלה שיחשפו את המידע נגדם.
מענה משרד המשפטים נכתב על ידי עוזרו האישי של היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר גיל לימון, תוך תיאום עם יועמ"ש נציבות שירות המדינה ויועמ"ש משרד המשפטים. על פי התשובה, במסגרת הליך האיתור, נדרשים המועמדים להצהיר בשאלון אותו הם ממלאים אודות כל הליך בירור, בדיקה, חקירה, ביקורת או שימוע בו היו מעורבים.
לימון כתב כי המסמך המדובר בו מפורטים ההליכים נגד המועמדים מובא בפני חברי ועדת האיתור, ובאמצעותו הם נחשפים למידע הרלוונטי לגבי המועמדים למשרת פרקליט המדינה, לרבות בקשר לתלונות שהוגשו בעניינם לנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, דוד רוזן.
במשרד המשפטים ציינו כי למען הסר ספק "נבקש ממרכז הוועדה להבהיר למועמדים אשר הגישו את מועמדותם כי בגדר סעיף זה נכללים כלל גופי הביקורת הרלוונטיים, כדוגמת נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, נציב תלונות הציבור על שופטים, מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, ככל שאיזה מהם רלוונטי לגביהם".
בתנועה למשילות ודמוקרטיה שלחו למשרד המשפטים מכתב תגובה, בו נכתב כי למרות ההבהרה של משרד המשפטים למועמדים כי עליהם לחשוף את כל הליך שהתקיים נגדם, אין במכתב כדי לענות על הבעיה שהתנועה הצביעה בפנייתה – לפיה תוצאות הבירור אינן חשופת לכלל חברי הוועדה לרבות נציגי הציבור בה, גם לאחר גילוי עצם הבירור על ידי המתמודדים.
עוד מציינים נקודה בעייתית נוספת, בכך שחשיפת המידע לוועדת האישור באמצעו השאלון תלויה ברצונו הטוב של כל מועמד ומועמד. על פי התנועה, ברור כי "במינוי בעל משמעות כה רבה ובעל רגישות מהותית וציבורית כבדת משקל, אין להסתפק ברצונו הוולונטרי של המועמד לחשוף את המידע".
בשל כך, התנועה שבה על דרישתה כי היועמ"ש ושר המשפטים יעשו שימוש בזכותם על פי חוק, בכדי לוודא את העברת וקבלת כלל המידע על המועמד, לכלל חברי ועדת האיתור, לרבות תלונות תלויות ועומדות אשר ייתכן והמועמד טרם מודע לתוצאותיהן.
נוסף על כך, בתנועה למשילות ודמוקרטיה דורשים ממשרד המשפטים להבהיר כי בכוונתם לדרוש מהמועמדים לצרף כחלק מהליך הגשת המועמדות או בסמוך לו, את המסמכים המפרטים את החלטות גופי הביקורת שניתנו בעניינם, או היו מעורבים להם המועמדים.
בתנועה למשילות ודמוקרטיה ציינו סוגייה נוספת "אשר נותרה עלומה" במכתב משרד המשפטים. התנועה התייחסה לסיטואציה בה גופי הביקורת, אגב בירור תלונה על אדם אחר, מתחו ביקורת על אחד מהמועמדים לתפקיד פרקליט המדינה.
לדברי התנועה, "אי הבהירות הזו, עלולה להוביל לכך כי המועמדים לא יציגו מסמך מסוג זה במסגרת מסמכי הגילוי, שכן יסברו כי הבירור לא נערך בעניינם. אולם וודאי כי לצורכי עבודתה של ועדת האיתור, מדובר במידע חיוני. לפיכך על עובדה זו, ככל והתקיימה, לבוא לידיעת מקבלי ההחלטה על זהות פרקליט המדינה – חברי ועדת האיתור".