לפני שקונים: כל מה שצריך לדעת על יום הרווקים הסיני
יום הרווקים הסיני, חגיגת הקניות הגדולה בעולם יוצאת לדרך, רגע לפני שאתם מצטרפים אלו האתרים הסינים שכדאי לכם להכיר וגם כמה טיפים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמזמינים
שלושה מיליון עובדים, 4,000 מטוסים וספינות, מתכוננים למכירה המקוונת הגדולה בעולם – יום הרווקים הסיני 2020.
יום הרווקים בסין ב-11 בנובמבר הוא אירוע הקניות המקוון הגדול ביותר בעולם. יממה אחת של חגיגת מבצעים באתרים סינים ורזומה של 1.9 מיליארד מוצרים שהוזמנו ונמסרו בשנה שעברה על פי דיווח ה BBC.
לאחר חודשים רבים בצל המגפה ועל אף ביקורות, בעיקר אמריקניות, כלפי המעצמה שהביאה את הווירוס לעולם – הצפי הוא שהמכירות הולכות לשבור שיאים של כל הזמנים ורבים מהאתרים הכריזו על מבצעים למשך יומיים.
בראש מצעד הביקושים: שואבי אבק, שכן חודשים רבים נעולים בבית הביאה רבים ברחבי העולם לוותר על שירותי ניקיון שמצריכים הכנסת אדם נוסף למרחב הביתי.
עוד בביקושים מצלמות לרכב, מצלמות אבטחה, מכשירים ניידים, מוצרי איפור, משחקים וכמובן בגדים.
יום הרווקים הסיני – המענה ליום האהבה
יום הרווקים הסיני ה- גואנגון ג'י ובתרגום מילולי 'יום מקלות הרווקים' הוא חלק מהתרבות המודרנית של סין.
תחילתו באוניברסיטת נאנג'ינג בשנת 1993, על-ידי ארבעה סטודנטים רווקים שהחליטו לחגוג את התאריך שמורכב מארבע פעמים הספרה אחת כאנטיתזה ליום האהבה. הספרה אחת מסמלת את הרווק שהוא אחד ויכול להתרכז בעצמו ובטובתו.
בשנות התשעים הופץ החג באוניברסיטאות עד שהגיע למיינסטרים והפך ב2017 בזכות תאגיד הסחר האלקטרוני 'עליבאבא' לחג קניות מקוון.
איך לחגוג את יום הרווקים הסיני?
אם אתם רווקים, הצטרפו לחגיגות, קבעו עם חבריכם לארוחת ערב חגיגית משותפת ותייגו #SinglesDay
אם אתם לקניות בלבד, תוכלו למצוא רשימה של אתרים אמינים: עליבאבא, עליאקספרס, Lightinthebox ,DHgate, Tomtop וBanggood הם אתרים שיש בהם הכל, מביגוד ועד לכלי עבודה. אם אתם נאבדים במגוון תוכלו למצוא אתרים יותר ספציפים לחיפוש שלכם.
Geekbuying ו Gearbest לדוגמה הם אתרים המתמחים באלקטרוניקה, מחשבים וציוד היקפי. אם תרצו להתחדש בטאבלט או רחפן זה המקום להשוות מחירים.
באופנה יש כמובן את שיין האהובה על הישראלים וכנראה הלייבל שיהיה הנפוץ ביותר במשלוחים הקרובים ואסוס הבריטית בכלל שתופסת מדי שנה טרמפ על החגיגות בסין.
למה לשים לב כשמזמינים באינטרנט מחו"ל
חשוב לשים לב לפרטים הקטנים כמו עלויות השילוח לארץ ואם קיים שילוח לארץ, לעיתים בשקלול עם הוצאות השילוח מחיר המציאה כבר לא יצא כל-כך משתלם ביחס לרכישת אותו המוצר בישראל.
קחו בחשבון את מיסי הייבוא האישי, פטור ממס קיים עד לסכום של 75 דולר (על עלות המוצר ולא כולל עלות השילוח כל עוד הם מחושבים בנפרד). החל מ75 דולר ועד 500 דולר תשלמו מע"מ של 17% (כאן לעיתים נכנסים הביטוח ועלות השילוח לחישוב) ומעל 500 דולר תשלמו גם מכס.
במכס מוגברת האכיפה על הייבוא האישי ולכן בקניה של מוצרי חשמל בעיקר חשוב שתיאור התכולה יהיה זהה לתוכן החבילה. אם מצוין טאבלט לדוגמה והגיעה טלוויזיה זוהי תקלה שעלולה לעלות לכם ביוקר. חבילות שנופלות לביקורת מכס עלולות לצבור עלויות נוספות החל מעמילות מכס לשחרור החבילה ועד לתשלום על דמי אחסון.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו