מתכון למרק אפונה
אין ספק שהגשם והקור שהגיעו לביקור, עשו לנו חשק למרק חם שמביא איתו ריח של חורף. סידרנו לכם מתכון למרק אפונה שתוכלו להכין בקלות ובמהירות בכל הזדמנות
מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + 2 כפות אבקת מרק ירקות/עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.
3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.
4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ושמנת.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים