הקורונה בישראל:יותר חולים בתל אביב מאשר בבני ברק
מנתוני משרד הבריאות עולה כי ביממה האחרונה אובחנו בישראל 688 נשאי קורונה חדשים. מספר החולים הפעילים עומד על 11,914 מתכם יותר פעילים בתל אביב מאשר בבני ברק

הקורונה בישראל.
משרד הבריאות מפרסם הבוקר (שישי) את נתוני הקורונה במדינת ישראל, מהם עולה כי ביממה האחרונה אובחנו במדינת ישראל עוד 688 נשאים של הנגיף. מאז פרוץ המגיפה במדינת ישראל, אובחנו 312,787 נשאי קורונה, ומספר החולים הפעילים עומד כעת על 11,914.שיעור הבדיקות החיוביות עומד על 2.1%.
בבתי החולים מאושפזים 804 בני אדם שנדבקו בנגיף, מהם 464 במצב קשה, מתוכם 199 מונשמים. מספר הנפטרים מאז הגעת הנגיף לארץ עומד על 2,494.
מחלוקת החולים לפי ערים, עולה כי בתל אביב ישנם יותר חולי קורונה פעילים מאשר בבני ברק. על פי הנתונים, בירושלים ישנם 1732 חולים, בתל אביב 552 ובבני ברק 530.
בתוך כך, בשעה 8:00 (חמישי) החלו דיוני קבינט הקורונה על פתיחת המסחר. זאת לאחר מחלוקת חריפה ואי הסכמות שהגיעו לפיצוץ אתמול בין משרד הבריאות למשרד האוצר על מתווה פתיחת המסחר.
שר הבריאות אדלשטיין מתנגד לפתיחת המסחר כבר ביום ראשון, משום שהוא מבקש להמתין ולדעת למה לייחס את העלייה בתחלואה בעוד שבועיים. ואילו שר האוצר ישראל כ"ץ, דורש פתיחת של המסחר בשבועיים, גם שרי כחול לבן מתנגדים לדחיה של הפתיחה בשבועיים.
בראיון לגלי צה"ל הבוקר, אמר כ"ץ כי "חייבים לפתוח מיד את חנויות הרחוב שנמצאות על סף קריסה. מה זו הטרפת הזאת?! רוצים לדחוף 80 אלף איש מתחת לסף העוני".
גורמים בקבינט אמרו אמש לסרוגים: "במשרד הבריאות מעדיפים לפתוח את הצימרים על פני המסחר".
בתוך כך ידונו היום גם מתווה פתיחת בתי הכנסת שהציג השר דרעי, בו תומך גם שר המדע יזהר שי מכחול לבן. שר הבריאות יולי אדלשטיין צפוי להסכים לפתיחת בתי הכנסת במתווה של- 10 מתפללים בחלל סגור ו-20 בחלל פתוח. גם פרויקטור הקורונה לא יתנגד לכך.
אדלשטיין"יבלע" את המתווה, רק בתנאי שתיהיה תמיכה פומבית של החרדים במספרים המדויקים שהוזכרו בו ואף תצא קריאה פימבית לעמוד בהנחיות.
אתמול התייחס פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו לפתיחת המסחר ואמר: "אנחנו כרגע בממוצע שבועי של מתחת ל-800 חולים ביום – וזה היעד שהצבנו לסבב ההקלות השני, אז יש אור ירוק להחלטות הקבינט".
"אבל את אירוע הקורונה לא צריך לנהל בממוצע, אלא להסתכל על טרנדים ומגמות של מקומות גיאוגרפיים ומגזרים", הוסיף גמזו. "אנחנו עוקבים אחרי הכל, וכרגע הדגש הוא על המגזר הערבי – אנחנו רואים תנודה מדאיגה שמה, עם ירידה בכמות הבדיקות לצד עלייה בתחלואה. כלומר, מי שמגיע להיבדק זה רק החולים הקשים, אבל יש עוד מאומתים שלא באים להיבדק ומפיצים את המחלה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו