חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי לא נשארת אדישה לחרם של רשת מקדונלד'ס על הקניון באריאל
במכתב שהוציאה היום מועלם רפאלי למזכ"ל תנועת בני עקיבא דני הירשברג היא מבקשת ממנו לקרוא לחניכים להימנע מלפקוד את הסניפים הכשרים של רשת מקדונלד'ס עד לשינוי המדיניות של החברה.
"מפתיע בעייני שמותג כל כך מצליח בחברה הישראלית יכול להרשות לעצמו להבדיל בין חלק אחד מהציבור בישראל לחלק אחר, תמוהה בעייני התשובה של עומרי פדן מנכל רשת מקדונלד'ס שזוהי מדיניות החברה, ואני שואלת איזה חברה מודרנית יכולה להרשות לעצמה מדיניות שבה רשת מזון מחרימה ציבור שלם במדינת ישראל ואף אחד אינו מניד עפעף".
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
"אני מעולם לא דגלתי ברעיון של חרמות כנגד צד כל שהוא בחברה הישראלית", מדגישה מועלם "אולם האדישות שלנו במקרה זה מעלה בי חשש כי החלטנו לוותר על צדק חברתי אמיתי."
מועלם מוסיפה במכתבה: "מאז הפרסום חיפשתי דרך שבה הנושא לא ירד מסדר היום עד לשינוי מדיניות רשת מקדונלד'ס. כנציגת ציבור אני פונה אליך כמי שעומד בראש תנועה של דרך ארץ קדמה לתורה בבקשה להוציא קריאה לחניכי בני עקיבא לפעול למען תושבי יהודה ושומרון וזאת כדי שרשת מקדונלד'ס תבין שאיו הבדל ביו ילד מתל אביב לילד מקרני שומרון."
"המסר אותו אני מבקשת ממך להעביר למדריכים ולחניכים הוא שבקיץ הזה ועד בכלל אנחנו בוחרים לבלות ולסעוד במקום אחר ולא ברשת מקדונלד'ס כי יש לנו אחים ואחיות שלא נותנים להם ליהנות כמונו".
מועלם חותמת את המכתב באמירה: "יש כאלו שדואגים לשוויון בנטל וזה נושא חשוב אני מבקשת לדאוג לשוויון בין תושבי יהודה ושומרון לשאר מדינת ישראל".
כפי שפורסם ב'סרוגים' בשבוע שעבר, סרבה רשת מקדונלד'ס לפתוח סניף בקניון החדש המוקם בימים אלה באריאל. במקדונלד'ס אישרו כי אין בכוונתם להיכנס לקניון, ומסרו כי הימנעותם מפעילות מעבר לקו הירוק "תמיד היתה המדיניות של הרשת".
מאז הפרסום בשבוע שעבר, החל גל של החרמות מצד גורמים בימין נגד רשת ההמבורגרים. פעילים של ועד מתיישבי השומרון תלו שלטים 'כשר אבל מסריח' על הסניפים הכשרים של הרשת, והשר נפתלי בנט הבטיח כי יאכל את ההמבורגר הראשון בסניף בורגראנץ' שיקום בקניון.
ביקשנו את תגובת רשת מקדונלד'ס להכרזת החרם החדשה וזו תפורסם לכשתתקבל.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
טעינו בקידומה
08:41 02.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח
04:45 02.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח
04:44 02.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
להשבית אותם!
21:15 01.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חן
15:05 01.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
13:42 01.07.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר