מתכון למושט ברוטב עגבניות: לחובבי חריף, אני ממליצה על מנה שמתאימה גם לסעודת שבת אבל תתקבל נהדר גם בימי חול. יש בה מכל טוב הארץ: עגבניות עסיסיות, פלפל חריף אש ולהשלמת החגיגה – גרגירי חומוס. מומלץ להגיש את המנה לצד אורז, פסטה או קוסקוס. בתיאבון.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מתכון למושט ברוטב עגבניות: החומרים

4 פרוסות פילה מושט (ל-2 סועדים) או כל דג אחר שמתחשק לכם – נסיכת הנילוס, בורי, מרלוזה וכדומה.

5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

חבילת רסק עגבניות

בצל גדול פרוס דק

שום כתוש

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל צהוב

חבילת גרגירי חומוס

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

פטרוזיליה קצוצה דק

תבלין לדג

מעט שמן זית

מלח

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר עמוק את הבצל והשום. מוסיפים את הפלפל החריף (אם אתם רוצים להעלות את רמת החריפות, פרסו אותו לחתיכות) והפלפל הצהוב.

לאחר טיגון קל, מוסיפים את העגבניות ואת הדגים. מערבבים היטב. ממתינים מעט ומוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח והתבלינים. מבשלים מספר דקות נוספות ומוסיפים את גרגירי החומוס.

מבשלים עד שהדג מוכן.