טראמפ: ארה"ב תאסור את השימוש בטיקטוק
אחרי שהודו כבר יצאה במהלך דומה, נשיא ארה"ב הודיע כי יאסור את השימוש באפליקציית טיקטוק במדינה. המהלך מגיע על רקע המתיחות בין ארה"ב לסין, והחשש משימוש בנתוני המשתמשים באפליקציה הפופולרית

החרם העולמי גובר: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע אמש (שישי) כי יאסור את השימוש באפליקציית הסרטונים הפופולרית "טיקטוק" – זאת מכיוון שמדובר באפליקציה בבעלות סינית, ועל רקע המתיחות הגוברת בין ממשל ארה"ב והמשטר הקומוניסטי בסין.
"אין סיבה שהם יפעלו בארה"ב – יש לי את האחריות לכך" טען טראמפ. "נוציא צו שיאסור את פעילותם במדינה, ייתכן שכבר מחר". דובר טיקטוק הבהיר בתגובה לדבריו כי "אנחנו מחויבים להגנה על הפרטיות של המשתמשים שלנו".
"רק השנה שכרנו קרוב לאלף עובדים לטובת הצוות שלנו בארה"ב, וגאים לשכור 10,000 עובדים נוספים למשרות רווחיות ברחבי ארה"ב. הפלטפורמה שלנו מייצרת פרנסה" טענו בהנהלת הרשת החברתית. "הנתונים של טיקטוק בארה"ב מאוחסנים בתוך המדינה, עם בקרה קפדנית על הגישה של העובדים אליהם. המשקיעים הגדולים ביותר של טיקטוק מגיעים מארה"ב".
הצהרתו של טראמפ מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים בכירי הממשל האמריקני הביעו חשש מפני השימוש של האפליקציה הסינית בפרטים האישיים של המשתמשים בה. עם זאת, לא מן הנמנע שלהחלטה של טראמפ יש גם מניע אישי, אחרי שמחאה שהופצה נגדו בטיקטוק הובילה לכך שמשתמשים רבים הזמינו כרטיסים לעצרת הבחירות שלו באוקלהומה – ואז לא הגיעו כלל לאירוע, מה שהותיר את הנשיא בפני אולם חצי ריק.
כזכור, הרשת החברתית הסינית זכתה עד כה ליותר ממיליארד הורדות ברחבי העולם – אך נקלעה לסכסוכים עם מספר מדינות בגלל החשש מפני פרטיות המידע. בהודו החרימו את האפליקציה כבר לפני כחודש, יחד עם עוד שישים אפליקציות שפותחו בסין, בטענה שהיא מסוכנת לילדים שנחשפים לתכנים רבים שאינם חינוכים.
עם זאת, הסיבה האמיתית לכך שממשלת הודו אסרה את השימוש באפליקציה נעוצה בניסיון לחסום פרטים אישים של משתמשים בפני המעצמה השכנה. מאחר והקולות נגד מעצמת הייצוא הגדולה בעולם, רועשים בתקופה האחרונה בעקבות וירוס הקורנה, רבים ציפו שהמהלך ההודי יובל לקריאה דומה בארה"ב – כפי שקרה כעת עם הודעת טראמפ.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו