עם הספר: מיטב אנשי המגזר מפרגנים לסופרים | חלק ב' - סרוגים

עם הספר: מיטב אנשי המגזר מפרגנים לסופרים | חלק ב'

ברקע ביטול שבוע הספר, סרוגים גייסה את מיטב אנשי המגזר לפרויקט מיוחד שכולו פרגון לסופרים ישראלים. אז איזה ספר יושב על המדף של אורי מלמד כרגע? איזו דמות ספרותית היה רוצה לפגוש אשר בן אבו? ועל איזה ספר ממליצה רויטל ויטלזון יעקבס? | חלק ב'

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=לינוי-משעלי'>לינוי משעלי</a>, חדשות סרוגים
עם הספר: מיטב אנשי המגזר מפרגנים לסופרים | חלק ב'

החודש היו צריכות להתקיים חגיגות שבוע הספר העברי, אלא שאז הגיעה הקורונה ושינתה לכולם את התכניות.

לראשונה בהיסטוריה הוחלט לבטל את חגיגות שבוע הספר, ברקע זה מערכת סרוגים לגייס את מיטב אנשי התרבות של המגזר לפרויקט מיוחד שכולו פרגון לסופרים הישראלים. אז איזה ספר יושב על המדף של אורי מלמד כרגע? איזו דמות ספרותית היה רוצה לפגוש אשר בן אבו? ועל איזה ספר ממליצה רויטל ויטלזון יעקבס? | חלק ב'

עוד באותו נושא

פרויקט מיוחד בסרוגים: מיטב אנשי המגזר מפרגנים

אורי מלמד

רב, סטנדאפיסט והבעלים של רשת 'ממפיס'

צילום: מירב בסון

המלצה על ספר: "משלמה המלך עד שלמה ארצי מיונה הנביא עד יונה וולך". שיחות על שירה-מנחם בן. הספר הוא חלק מסדרת האוניברסיטה המשודרת. מדובר בשלוש עשרה שיחות שמנחם בן העביר בגלי צה"ל על שירה. אני לא מכיר ספר כל כך מרתק, כל כך חי, מתלהב, ובעיקר כל כך בהיר על שירה. בן כידוע היה טיפוס ססגוני וייחודי, לא תמיד פשוט, היו לו לא מעט אוהדים ולא פחות אויבים, אבל על דבר אחד קשה לחלוק: האיש ידע שירה, הבין שירה ובעיקר אהב שירה כמו שאהבה גדולה אמורה להיות. טוטאלית. והיכולת שלו להאהיב את העניין על השומעים/קוראים היא נדירה.

כרגע על המדף: הספר "למה להיות מסעדן עצמאי כשאפשר להיות רוצח שכיר". זה ספר בעבודת כתיבה, ספר שכרגע עדיין נמצא ברובו אצלי בראש אבל אני כבר יכול לומר שהוא יהיה מצחיק, עצוב ובעיקר מצחיק. זה תיאור של המציאות המפרכת, ההזויה והאכזרית של להיות עצמאי בישראל בכלל ובתחום המסעדנות בפרט.

דמות ספרותית שהיית חולם לפגוש: ובכן. אני מתלבט בין כל אחת מהדמויות של איין ראנד שהייתי רוצה לפגוש רק כדי לומר להן לדבר הרבה פחות לבין הרצון שלי לפגוש את שמואל ב'.


רביטל ויטלזון יעקבס

 כותבת וסטנדאפיסטית

צילום: אפרת אשל

המלצה לספר: "חמדת" של טוני מוריסון. חמדת (באנגלית: Beloved) הוא רומן זוכה פרס פוליצר שדן בצורה נוקבת באהבת אם, רצח ודיכוי בתקופת עבדות האפריקאים בארצות הברית ולאחר שחרור העבדים. הרומן גם עובד לסרט קולנוע בכיכובה של אופרה וינפרי. טוני מוריסון, שנפטרה בשנה שעברה, הייתה סופרת אמריקאית ופרופסור אמריטוס באוניברסיטת פרינסטון והיא היתה לאשה השחורה הראשונה שזכתה בפרס נובל לספרות.

היא נחשבת לאחת מגדולי הספרות האמריקאית ובפרט הספרות האפרו-אמריקאית. זהו ספר שהשפיע עליי מאוד בגיל 20, יש לי חיבור עמוק לכתיבה ולטקסטים של נשים אפרו-אמריקאיות. אגב גם בהומור וגם במוזיקה. חמדת הוא ספר ששינה לי את המולקולות של הגוף. בקורונה ציפיתי בדוקו שנעשה על הסופרת טוני מוריסון והורדתי אותו מהמדף לקרוא בו מחדש.

כרגע על המדף: "סיפור די מביך יחסית למישהי שעבדה בסטימצקי 20 שנה, הספר שנמצא ליד המיטה שלי הוא "הבת האובדת" של נילי לנדסמן שרכשתי בטעות כי התבלבלתי בינה לבין מירי רוזובסקי. עוד ספר שיש לי ליד המיטה הוא ופלים לימון של יהודה גזבר. איש כ"כ מקסים וספר בעיני כ"כ מעולה.

דמות ספרותית שהייתי חולמת לפגוש: את אמא של "איילת מטיילת" והייתי אומרת לה – תגידי את השתגעת? להכניס את הילדה הביתה עם כל החיות בכל מקום אצלה???


אשר בן אבו

 סטנדאפיסט, יוצר וכותב, חלק מההרכב "אנדרדוס"

צילום: נדב נוה

 

המלצה לספר: "הביתה" מאת אסף ענברי. הספר הזה מספר את הסיפור של הקיבוץ בישראל, דרך העיניים של קיבוץ אפיקים, וחושף בפניך את הקיבוץ במערומיו – לטוב ולרע. הוא ספר עלילתי אבל גם תיעודי, פרוזה שהיא בעצם היסטוריה. מצוין. ממש. למי שקצת מעניינת אותו ההיסטוריה של ישראל, אבל לא בא לו לקרוא ספר היסטורי כבד ומשעמם – זה בהחלט מומלץ מאוד סרקסטי, מאוד חד וקולח. מה שמדהים היה זה לחפש בגוגל את השמות והדמויות ולגלות את כל הספר שלך אחד לאחד בויקיפדיה לובש צורה והיסטוריה וממשות.

על המדף כרגע: אני עם "תיקון אחר חצות" של יניב איצקוביץ'

דמות ספרותית שהייתי חולם לפגוש: הייתי שמח להיפגש עם הארי פוטר ולבקש ממנו להיות קצת פחות פוץ.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו