המימון שמונע מימינה להתפצל
על אף שהשר רפי פרץ נכנס לממשלה וימינה נשארה בחוץ, בפועל הם נחשבים סיעה אחת. הסיבה: סעיפים של חוק מימון המפלגות והחשש מאיבוד תקציב מוגדל, שמונעים את הפיצול

בעוד הבית היהודי ערקה לתוך ממשלת נתניהו-גנץ ואילו הימין החדש והאיחוד הלאומי נשארו באופוזיציה, עד עכשיו שלוש המפלגות לא התפצלו והן נחשבות עדיין לסיעה אחת בכנסת. מה הסיבה? כמה אלפי שקלים.
יום למחרת ההסכם שנחתם בין הרב רפי פרץ לראש הממשלה נתניהו שמשמעותו פיצול המפלגה הציונית הדתית וכניסת הבית היהודי לממשלה הוציאו בימינה הודעה חד משמעית, לפיה "סיעת 'ימינה' מגישה כעת בקשה לכנסת לפיצול מהרב רפי פרץ. מאחלים לו הצלחה", נמסר בתגובה. אך לסרוגים נודע כי גם חודש לאחר התפרקות המפלגה, הפיצול האמור טרם התרחש בעקבות סעיפים של חוק מימון המפלגות והחשש מאיבוד התקציב המוגדל.
סיעה של 6 מקבלת הרבה יותר מסיעה של 5
החוק קובע כי כל סיעה בכנסת זכאית למימון מפלגות שוטף, הנגזר ממספר המנדטים שיש לה, אך יש גם סעיף הנותן עדיפות למפלגות גדולות יותר. התקציב למפלגות המונות בין 2 ל- 5 חברי כנסת עומד על סכום של 341,100 אלף שקל, ואילו לסיעה המונה בין 6 ל-10 חברי כנסת קופץ הסכום ל- 504,300 אלף שקל וסיעה עם 11 חברי כנסת ועד 15 תזכה ל-667,400 שקלים, וכן הלאה.
מאחר וסיעת ימינה המקורית מונה 6 חברי כנסת (כול הרב רפי פרץ) היא זכאית ל-504,300 אלף ש"ח, אך פיצול הסיעה, יוריד את הסיעה ל-5 ח"כים ולדרגה נמוכה יותר במימון המפלגות – הפסד של כ-163,000 שקלים בשנה.
.
הפיצול של ימינה בליל הבחירות לכנסת ה-22, גם הוא הניב רווח כלכלי. במקום סיעה אחת של 7 מנדטים, שזכאית ל-504,300 שקלים, התפצלה הסיעה לשתי סיעות של 3 ו-4 מנדטים, שכל אחת זכאית למימון של 341,100 שקלים, כלומר הגדלת הכנסה בסך 180,000 שקל.
בשתי המפלגות יוצאים מנקודת הנחה שזה "נהנה ולא חסר", במצב הנוכחי נוח להן לקבל את הכספים בזכות, ולהתעלם מהדם הרע שעבר בין הצדדים. כל זה נכון עד למיזוג טכני עליו עובדים בבית היהודי מול הליכוד, לאחריו אמור להיות מכוסה חלק מהחוב של הבית היהודי ואילו התקציב של ימינה יקטן.
מהבית היהודי ומימינה לא נמסרה תגובה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו