נתינה בצל הקורונה: ראשי קרן 'אחד לאחד' בשיחה מיוחדת
איך מנהלים 'קמחא דפסחא' ענקית מהטלפון, מה עושים כדי להתגבר על הקושי של היציאה מהבית ומה נותן להם את הכוח להמשיך? הרב יצחק נרי'ה יו"ר קרן 'אחד לאחד' והמנכ"ל חן גוטרמן בשיחה מיוחדת לסרוגים

בימים שבהם הקורונה משתוללת בחוץ והנחיות משרד הבריאות הולכות ומתהדקות, תפסנו לשיחה את הרב יצחק נרי'ה ראש ישיבת 'תורה בציון' ויו"ר קרן 'אחד לאחד' ואת חן גוטרמן מנכ"ל הקרן על חלוקת קמחא דפסא ונתינה לנזקקים בימים האלה.
"פעמיים בשנה, לפני חגי תשרי ולפני פסח האתר של הקרן נפתח לכל משפחה של אברך מהציונות הדתית וניתנת האפשרות להגיש בקשה לתמיכה מהקרן. בפרויקט הזה של הקרן, הקריטריון לתמיכה הוא סוציו-אקונומי וכל בקשה נבדקת באופן פרטני ע"י וועדת הקרן ובקשה שמאושרת מקבלת תמיכה מכובדת לחג", מציין הרב נרי'ה.
הרב נרי'ה מספר כי "בכל פעם כשאני קורא את הבקשות זה מעורר בי שני רגשות; מצד אחד צער על משפחות שמתקיימות בצמצום שקשה לפעמים לתאר, ובאותה נשימה הרבה התפעלות על אותן משפחות נפלאות של אברכים מהציבור שלנו שיכלו בקלות להרוויח הרבה יותר אבל מוסרים את נפשם בשביל להמשיך ללמוד ולגדול בתורה. בדיוק בשביל לסייע להם הקמנו את הקרן ואנחנו שם בשבילם פעמיים בשנה".
חן גוטרמן, מנכ"ל הקרן אומר כי "חשוב לציין שמדובר באופרציה מאוד מורכבת. בתוך פרק זמן קצר מוגשות אלפי בקשות לאתר הקרן, ומכיוון שאנחנו רוצים לתת לכל בקשה את ההתייחסות המלאה, כל בקשה דורשת בדיקה יסודית של וועדת הקרן ובמקרים מסוימים בירורים נוספים. השלב הבא זה העברת התמיכה למשפחות שבשנים כסדרן מקבלות את התמיכה בתלושי קנייה שאנחנו רוכשים מרמי לוי, והשנה בגלל הרצון להפחית מגע אדם אספנו את פרטי חשבונות הבנק וכל משפחה קיבלה העברה ישירה לחשבון הבנק שלה".
גוטרמן מספר כי "תוך כדי אנחנו מתמודדים עם עומס גדול באתר הקרן והרבה אתגרים טכנולוגים ולוגיסטים ואת כל זה אנחנו חייבים לסיים כמה ימים לפני פסח כדי שאותן משפחות יכנסו לחג עם קצת יותר רווחה כלכלית. השנה המורכבות הייתה גדולה יותר- התקשורת עם הבנקים קשה, בהרבה ישיבות העובדים הוצאו לחל"ת וגם אצלנו בקרן העובדים עושים את הדברים מהבית".
הרב נרי'ה מוסיף על גוטרמן ואומר: "השנה נתקלנו בתופעה מיוחדת ושונה. כמו כל עם ישראל הקורונה לא פסחה גם על אותן משפחות אברכים. בימים אלו אברכים פונים אלינו כי המשכורת היחידה שהייתה בבית מוטלת בספק מכיוון שבת הזוג הוצאה לחל"ת ממקום העבודה שלה, אחרים שנעזרו כלכלית בהורים, פונים מאחר וההורים כבר לא יכולים לסייע, והמצער מכל חלק מהישיבות הפסיקו לאור המשבר הכלכלי את מתן המלגות לאברכים". הצורך גדל מציין הרב נרי'ה, אבל גם בקרב התורמים של הקרן היכולת לסייע קטנה משמעותית.
גוטרמן מוסיף כי "אנשי עסקים שסייעו לנו באופן קבוע בסכומים משמעותיים ובזכותם חילקנו בכל חג כמיליון ₪, נפגעו בצורה משמעותית בעסקים שלהם ובשביל שלא לצער אותם אנחנו אפילו לא פונים אליהם כבכל שנה, וכפי שנראה כרגע נוכל לחלק השנה סכום נמוך משמעותית".
"הדבר שמחמם לי את הלב" מסכם הרב נריה במבט חיובי, "זה עם ישראל היקר והציבור המדהים שלנו שלמרות שהמשבר הכלכלי לא פסח על אף אחד, מאות אנשים תורמים מידי יום לחלוקה של הקרן סכומים שבין 18 ל 1000 ₪ אחד המרבה ואחד הממעיט, אבל החיבוק החם הזה מהציבור נותן לנו את הכוח והתעצומות לעשיה של שנה שלימה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו