מתקרב לשיא: מפלס הכנרת בעוד עלייה משמעותית - סרוגים

מתקרב לשיא: מפלס הכנרת בעוד עלייה משמעותית

למרות כמות המשקעים הנמוכה שירדה ביממה האחרונה, מפלס הכנרת עלה ב-24 השעות האחרונות בעוד 2 ס"מ והשלים עלייה כוללת של 1.89 מתחילת עונת הגשמים הנוכחית

מתקרב לשיא: מפלס הכנרת בעוד עלייה משמעותית
  (צילום: משה שי/ פלאש90)

למרות כמות המשקעים הנמוכה שירדה ביממה האחרונה, מפלס הכנרת עלה ב-24 השעות האחרונות בעוד 2 ס"מ והשלים עלייה כוללת של 1.89 מתחילת עונת הגשמים הנוכחית.

על פי המדידות של רשות שנערכו הבוקר (שני) מפלס הכנרת עומד כעת על 209.895- מטר. כעת חסר לכנרת מלאה 1.095 מטר בלבד.

בתוך כך, בהמשך לעליית מפלס הכנרת בשבועות האחרונים, רשות המים קבעה בשבוע שעבר שורה של נקודות גובה מפלס קריטיות בהן תינתן ההוראה לפתיחת סכר דגניה.

רשות המים קבעה את הנקודות הקריטיות לגובה מפלס בהן תינתן ההוראה לפתיחת סכר דגניה, בהתאם למפלס המים בכנרת במהלך חודשי החורף הקרובים (פברואר-אפריל), על מנת למנוע הצפה אפשרית בישובים הסמוכים לכנרת. הנקודות נקבעו בישיבה של צוות מפלס כנרת שבראשה עומד מנהל רשות המים, גיורא שחם.

בישיבה שהתקיימה הוגדרו הפרמטרים לפיהם נקבעו הנקודות הקריטיות לפתיחת הסכר בהתייחס לתאריך מוגדר בעונה, ספיקת השחרור של המים מהכנרת וההסתברות הנדרשת לאי חציית הקו האדום העליון.

כך לדוגמא נקבע כי סכר דגניה יפתח אם בסוף פברואר (בתאריך 29.2) תחזית מפלס הכנרת ל-5 ימים הבאים תעבור את מפלס 209.3- מ' (50 ס"מ מתחת לקו האדום העליון).

נקודת ציון נוספת היא אם בתאריך 21.03 תחזית מפלס הכנרת ל-5 ימים הבאים תעבור את מפלס 209.0- מ' (20 ס"מ מתחת לקו האדום העליון).

עוד באותו נושא

ירידה בטמפרטורות, גשם ושטפונות: תחזית מזג האוויר

ההחלטה התקבלה מתוך הבנה כי לא ניתן להמתין עם פתיחת הסכר עד למצב בו הכנרת מגיעה לקו האדום העליון שהינו 208.8- מ', וזאת מאחר וקצב עליית המפלס עשוי להיות מהיר משמעותית מיכולת שחרור המים מהכנרת דרך סכר דגניה.

בשנה גשומה במיוחד, בה מפלס הכנרת עולה ומתקרב לקו האדום העליון, על רשות המים להחליט אם לאשר את פתיחת הסכר בכדי למנוע הצפות בישובים השוכנים לחופי הכנרת..דרך הסכר הפתוח יכולים לזרום עד 150 מ"ק בשנייה, קצב זרימה זה מביא לירידה של 7.5 סנטימטרים במפלס הכנרת במשך יממה.

ברשות המים לקחו בחשבון כי בספיקה של 150 מ"ק לשנייה מתחילים להיגרם נזקים לתשתיות ושטחים חקלאיים במורד הירדן. כמו כן, במקביל לשחרור מים מהכנרת בסכר דגניה, יכולים להיות אירועי זרימה קצרים יחסית בנחלים נוספים המתנקזים לירדן הדרומי – נחל יבנאל, נחל חרוד, נהר הירמוך ועוד.

עוד באותו נושא

מתקרבים להסטוריה: מפלס הכנרת בעוד עלייה נאה


9

על מנת למזער נזקים במורד נהר הירדן, ברשות המים מתכננים במצב עניינים שכזה לצמצם את הזרמת המים מהכנרת למורד ובכך לצמצם את הסיכון לנזקים בתשתיות שנמצאות במורד הכנרת.

ברשות המים נערכים לפתיחת הסכר רק בהנחה שספיקת השחרור מהסכר תהיה 70 מ"ק לשנייה. ספיקה זו מאפשרת בעת גלי גאות מקבילים כדוגמה בירמוך, לצמצם את ההזרמה מהכנרת ובכך למזער נזקים במורד הירדן.

מנהל רשות המים, גיורא שחם אמר: "קביעת נקודות גובה קריטיות מדויקות לפתיחת סכר דגניה בהתאם למפלס המים באגם במועדים השונים היא הכרחית להיערכות נכונה למניעת הצפות בישובים הסמוכים לכנרת לצד שמירה שלנו על המים בכנרת כמשאב חשוב מאין כמוהו לכולנו. רשות המים עושה את כל המאמצים בכדי למנוע את פתיחת הסכר בהמשך החורף, ודואגת לשם כך לשאוב מדי יום כמיליון קוב מים מהכנרת ולהעבירם למוביל הארצי".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
טעות
יעקב | 17-02-2020 14:33
יותר מדי טעויות בכתבה
2
שלומיאליות
צייד | 17-02-2020 18:39
עוד לא צדו את הדוב .וכבר דנים בסוגיה איך מחלקים ולמי .כל כך אופייני
3
ממחזרים כתבות
כל | 17-02-2020 21:32
תרשמו את העלייה במפלס וזהו,חאלס,הבנו שיש קריטריונים לפתיחת הסכר.