מליאת הכנסת תכריע סופית בבקשת החסינות לחיים כץ
מליאת הכנסת תתבקש להכריע סביב החלטת ועדת הכנסת להעניק חסינות לח"כ חיים כץ, האם לאשר או לדחות את ההחלטה? הערכה: הבקשה תאושר על ידי רוב חברי הכנסת בדיון פגרה מיוחד

מליאת הכנסת תתבקש לאשר היום (שני) או לדחות את החלטת ועדת הכנסת להעניק חסינות לח"כ חיים כץ. הערכה: הבקשה תאושר על ידי רוב חברי הכנסת.
באופן מיוחד תתכנס המליאה לדיון פגרה מיוחד, כשעל סדר היום הצעת ועדת הכנסת לקביעת חסינות בפני דין פלילי לחבר הכנסת חיים כץ, שבעקבותיה לא יוכל היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להגיש את האישום נגדו לבית המשפט.
חברי הכנסת של הליכוד, יהדות התורה, ש"ס וישראל ביתנו צפויים לתמוך במתן חסינות לכץ, בדומה לאופן הצבעתם בוועדת הכנסת שהוקמה באופן חריג בתקופת בחירות , בעוד חברי הכנסת של כחול לבן יצביעו על פי חופש הצבעה כשמרביתם מתנגדים, אך יהיו ח"כים במפלגה שמתכוונים להימנע. גם חלק מהח"כים ברשימה המשותפת, בהם אחמד טיבי ומנסור עבאס, צפויים להימנע. עד כה לא ברור איך יצביעו חברי העבודה-גשר-מרצ, ואם לשפוט לפי הצבעת חלק מהם בוועדה, הרי שיצביעו נגד.
עם זאת, החסינות גם תינתן תקפה לכנסת הנוכחית, הכנסת ה-22 ולאחר שתושבע הכנסת החדשה ייאלץ כץ לעבור את כל ההליך מחדש עם הגשת בקשה נוספת, במידה ולא יקבל את החסינות – מנדלבליט יוכל להגיש את האישום נגדו במיידי. עמדת היועץ המשפטי היא כי יש לדחות את חסינותו של חיים כ"ץ. לפני כחודש פנה מנדלבליט ליו"ר הוועדה, ח"כ אבי ניסנקורן, וטען כי לא מתקיימת לגבי כ"ץ אף אחת מארבע העילות המפורטות בחוק חסינות חברי הכנסת.
כזכור, כ"ץ עומד בפני כתב אישום על עבירות מרמה והפרת אמונים בעקבות מערכת יחסי "תן וקח" שנמשכה כחמש שנים עם פעיל שוק ההון מוטי בן ארי. רגע לפני הגשת כתב האישום, הוחלט להסיר ממנו את עבירת השוחד.
על הפרק במליאת הכנסת נמצאות גם עוד שלוש הצעות חוק לאישור ודיון בקריאה שנייה ושלישית, בהן: הצעת חוק שירותי תשלום, הצעת חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב והצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה. בנוסף, המלצת הוועדה הזמנית לענייני חוץ וביטחון בעניין הכרזה על מצב חירום – דיון והצבעה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו