וועדת מח"ש תובא לאישור הממשלה למרות התנגדות היועמ"ש
שר המשפטים צפוי להעלות לאישור הממשלה את הצעתו להקמת ועדת בדיקה ממשלתית בעניין מח"ש, וזאת למרות התנגדות היועץ המשפטי לממשלה
הבוקר (ראשון) ככל הנראה תתקיים הצבעה נפיצה בישיבת הממשלה, כאשר על פי הערכות, שר המשפטים, אמיר אוחנה, צפוי להביא לאישור הממשלה את הקמת וועדת הבדיקה הממשלתית בעניין מח"ש, למרות התנגדות היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.
במכתב ההתנגדות, היועמ"ש כתב לשר המשפטים: "מעבר לקושי היסודי הנובע מהעובדה שבמצב הדברים הנוכחי הממשלה אינה מכהנת מכוח אמון הכנסת אלא מכוח עיקרון הרציפות בלבד, שני חששות מרכזיים אשר עליהם הצביעה הפסיקה עומדים ביסודן של מגבלות האיפוק והריסון".
מנדלבליט פירט: "האחד – חשש מפני יצירת עובדות מוגמרות אשר עלולות להעמיד את הממשלה הנבחרת בפני מצב בלתי – הפיך, ואשר בגינו נקבע כי, ככל הניתן, יש להימנע מקבלת החלטות בלתי-הפיכות שעלולות לכבול את ידיה של ממשלה עתידית כזו או אחרת; והשני – חשש מוגבר להעדפת האינטרס המפלגתי הצר על פני האינטרס הציבורי, אשר בגינו נקבע כי יש להיזהר מפני שימוש לרעה בכוח השלטוני ובמשאבי המדינה לתעמולה או להשגת יתרון לא הוגן למפלגה או למועמד".
ראש הוועדה שאמורה לקום, השופט הרן פינשטיין, ידוע כמבקר חריף של הפרקליטות ואף תקף את היועמ"ש עצמו כשאמר ש'יש ליקוי מאורות בתיקי נתניהו' וכי 'השיקולים הם לא רק משפטיים'. במכתבו לשר המשפטים, היועמ"ש מתייחס למינויו של פינשטיין וביקורתו כלפי הפרקליטות.
מנדלבליט כתב: "יצוין כי יו"ר הוועדה המיועד, השופט בדימוס הרן פיינשטיין, הביע בעבר במספר הזדמנויות את עמדותיו לגבי פרקליטות המדינה, אליה שייכת מח"ש. כך, למשל, בפוסט שפרסם ברשת החברתית "פייסבוק", כתב: "היום איבדתי את שארית האמון שהיה לי בנציגי התביעה האמונים על אכיפת החוק באופן ראוי. אסור להתפתות לדברי החלקלקות של שומרי הסף למיניהם"; ובפוסט אחר: "מי שינסה לשכנע אותי כי לפרקליטות אין שיקולים זרים לשיקולי המשפט הטהור יצטרך לעמול קשה".
בתוך כך, צפויה לעלות לאישור הממשלה אף הצעת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הקליטה, יואב גלנט, להעלתם של 398 מבני הפלאשמורה מגונדר ואדיס אבבה באתיופיה. לפי ההחלטה, "כניסתם של מועמדים אלה תחל בהקדם האפשרי ותושלם לא יאוחר מסוף 2020".
גם להצעה זאת מתנגד היועץ המשפטי לממשלה, כיוון שלתפיסתו יש לאשר את ההחלטה בתוך פחות מחודש לפני הבחירות מבלי שצויינה סיבה המצביעה על דחיפות קונקרטית בקבלת ההחלטה, ומכיוון שמדובר בשינוי מדיניות הממשלה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו