הקרב של אוחנה: מנדלדלביט נגד ועדת מח"ש
היועץ המשפטי לממשלה קבע כי ההחלטה להקים את ועדת הבדיקה הממשלתית בעניין המחלקה לחקירות שוטרים נועדה לצורכי בחירות ויש מניעה משפטית להקמתה. ההחלטה מגיעה בניגוד לעמדת השר אמיר אוחנה

שוב התנגחות בין שר המשפטים אמיר אוחנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, לפיו, ועדת בדיקה ממשלתית בעניין מח"ש היא "חורגת ממגבלות האיפוק והריסון החלות על הממשלה בתקופת בחירות, ולכן קיימת מניעה משפטית מפני אישורה", כתב בחוות דעתו.
טיעונו של השר בהודעתו כי יביא את אישור הוועדה לממשלה היה שהוא רצה להביא את מינוי הוועדה בעבר, אבל נמנע בגלל ממשלת מעבר. בנימוק לסיבת הבאת אישור הוועדה לממשלה דווקא עכשיו, כתב שהדבר יתקיים כיוון ש"העולם שבחוץ איננו קופא על שמריו רק משום שיש עוד בחירות, והציבור זכאי למענה".
בעבר, מנדלבליט השתמש בטענה דומה כשאישר לשר לבטחון פנים, גלעד ארדן, למנות מפכ"ל ונציב שב"ס קבועים למרות ממשלת המעבר מפאת אורך זמן קיומה.
אוחנה כיוון להביא את הקמת הוועדה לאישור הממשלה בהצעת מחליטים כבר ביום ראשון הקרוב, לאחר שהודיע כי בראשה יעמוד שופט, זאת בכדי לקיים בדיקה יסודית שתחזק את אמון הציבור במערכת.
מטרת ועדת הבדיקה היא לבחון בין היתר את הטיפול המערכתי בעבירות שוטרים על-ידי המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, נהלי העבודה, אופן ניהול החקירה בתיקים בהם הוחלט לנהל חקירה, קיומם של מנגנוני בקרה ופיקוח על פעילותה של מח"ש, הטענות בנוגע להתנהלותה, למבנה הארגוני ולכפיפות שלה ותקבע ממצאים ומסקנות.
בראשות הוועדה יעמוד השופט (בדימוס) הרן פיינשטיין, וחברי הוועדה יהיו פרופ' אברהם דיסקין ופרופ' רינת קיטאי-סנג'רו. דו"ח הוועדה יוגש לשר המשפטים בתוך ארבעה חודשים. השר רשאי להאריך מועד זה לבקשת הוועדה. בשלב הראשון סמכות הוועדה תהא מוגבלת כך שתוכל לקבוע ממצאים ומסקנות בלבד, כאשר לאחר מכן רק הממשלה הבאה תוכל להטיל על הוועדה את מלאכת קביעת ההמלצות, וזאת על מנת שלא לכבול את ידיה של הממשלה הבאה בכל הנוגע לנושאים שבבדיקת הוועדה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו