הפרקליטות: כתב אישום נגד אפי נווה והשופטת כרייף
פרשת אפי נווה, הפרקליטות הודיעה על הגשת כתב אישום נגד ראש לשכת עורכי הדין לשעבר ונגד שופטת בית משפט השלום, אסתר כרייף, בכפוף לשימוע. התיק נגד הדס שטייף נסגר

פרשת אפי נווה, הפרקליטות הודיעה על הגשת כתב אישום נגד ראש לשכת עורכי הדין לשעבר ונגד שופטת בית משפט השלום, אסתר כרייף, בכפוף לשימוע. נווה יואשם בעבירות של לקיחת שוחד ומרמה והפרת אמונים ואילו כרייף תואשם בעבירות של מתן שוחד והשמדת ראייה.
על פי החשדות, נווה היה בעל השפעה בועדה לבחירת שופטים, מטעם לשכת עורכי הדין, למרות שלא היה חבר, אך הייתה לו השפעה על נציגי הלשכה בוועדה. לפי החשד, כרייף הגישה מועמדות לשופטת שלום בחיפה, ועדכנה את נווה, השניים נפגשו למפגש שהוגדר אינטימי בביתה, ולאחר מכן המשיכו לשלוח הודעות זה לזו. לאחר בחירתו של נווה לועדה לבחירת שופטים, נפגשו השניים שוב בביתה של כרייף למפגש אינטימי, בעיצומו של הליך מינויה לשיפוט.
לפי כתב האישום המסתמן, ממכלול ההתכתבויות בין השניים, בד בבד עם טיפוח הקשר האינטימי ביניהם כאמור, ביקשה כרייף מנוה, במספר רב של הזדמנויות, לפעול ולהתערב בעניינה ולקדם את בחירתה לשיפוט, באופן אשר כרך את הדברים זה בזה.
בשורה התחתונה חשודים נווה וכריף בשוחד מיני בתמורה למינויה של כרייף לשופטת.
נווה זירז את הזמנתה של כרייף למבחני השיפוט, ולאחר שנכשלה בקורס המועמדים, פעל נווה לכף שכרייף תזומן לועדה נוספת וזאת כשלא עדכן את מנגנון בחירת השופטים כי הוא נמצא בניגוד עניינים חמור.
לא זומנה ל"ועדת המשנה הראשונה", שהיא שלב הכרחי בדרך למינוי לשיפוט, ביקשה כרייף מנוה לברר מדוע טרם זומנה לוועדה. נוה הבטיח לה "לזרז" הנושא, ובמקביל פנה לעו"ד סקר בעניין. כעבור כשלושה שבועות זומנה כרייף לוועדת המשנה.
לפי כתב האישום:
"נוה פנה בעניין זה גם לחברת ועדת המשנה הנוספת, חה"כ לשעבר נורית קורן, וסיכם עימה כי היא ועו"ד סקר יעבירו את כרייף ברוב קולות בוועדת המשנה. בזכות התערבותו והשפעתו של נוה, עברה כרייף את ועדת המשנה השנייה במרץ 2016, למרות כישלונה בקורס, ברוב קולות של עוה"ד סקר וחה"כ קורן, מול דעת המיעוט של כב' השופט אליקים רובינשטיין, ונכנסה למאגר המועמדים לשפיטה. זמן קצר לאחר מכן, קיימו השניים מפגש אינטימי נוסף בביתה של כרייף, כמוזכר לעיל."
"פעולתו של נוה עבור כרייף הצליחה והובילה לבחירתה לשופטת ביום 7.6.16. לאורך כל התהליך נוה וכרייף התכתבו ושוחחו ביניהם, תוך כריכה בין נושא המינוי לשיפוט לבין מערכת היחסים האינטימית ביניהם. בגין מערכת יחסים זו הוחלט כאמור לשקול להגיש כתב אישום נגד השניים בעבירות שוחד ונגד נוה גם בעבירת מרמה והפרת אמונים, בכפוף לשימוע."
השמדת ראיות של כרייף
בנוסף לכתב האישום במתן השוחד כרייף נאשמת בכך שמחקה את התכתבויות הווטסאפ בינה ובין מספר גורמים, לרבות אחד מחברי הוועדה לבחירת שופטים.
"פעולתה זו התגלתה בשלב מאוחר יותר של החקירה, לאחר חדירה לטלפון על ידי חוקר מיומן, אשר שיחזר את ההודעות שנמחקו. בגין מעשים אלה הוחלט לשקול להגיש נגדה כתב אישום גם בגין עבירה של השמדת ראיה, בכפוף לשימוע."
חשדות נוספים נגד נוה
במקביל, נוה נחקר באזהרה גם בעניינה של עורכת דין נוספת, שגם עימה קיים מערכת יחסים, בחשד שניסה לקדם את מינויו של מקורב אליה לכהונה בביהמ"ש המחוזי, לבקשתה, ובחשד שהביא למינויה לתפקידים שונים בלשכת עורכי הדין, והכל באופן פסול תמורת שוחד ובהיותו בניגוד עניינים. נוה אף נחקר בעניינה של מתמחה, שאף עימה קיים מערכת יחסים, בחשד שסייע לה במספר עניינים הקשורים להתמחותה תמורת שוחד ובהיותו בניגוד עניינים. לאחר בחינת חומר הראיות בשני עניינים אלו הוחלט, כי הגם שנוה פעל לכאורה באורח לא תקין, אין מקום להעמידו לדין פלילי בגין מעשים אלו.
סגירת החקירה נגד הדס שטייף
כפי שפורסם בסרוגים, הפרקליטות סגרה את התיק בעניין הפגיעה בפרטיותו של נוה, לאחר שהטלפון האישי שלו נפרץ על ידי העיתונאית הדס שטייף, שלאחר מכן העבירה את החומרים למשטרה. הפרקליטות קובעת כי המשטרה פעלה כנדרש, כשביקשה מבית המשפט רשות לעיין בטלפונים לפני שהשתמשה בהם (מה שלא נעשה בפרשת יועצי ראש הממשלה, למשל).
הפרקליטות קובעת כי החומרים ששטייף שמה עליהם את היד לא פורסמו ברבים, וההחלטה לגנוז את התיק נגדה נעשתה לאחר עיסקה עם הפרקליטות, לפיה תקבל חסינות בתמורה לחומרים שהעבירה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנולולא פנייתה של שטייף לרשויות, ככל הנראה לא היה ניתן לדעת כי בוצעה חדירה לטלפונים ובמקביל לא היתה נפתחת חקירה חשובה זו.