אוחנה מגיב למנדלבליט: "מי שיקבל את ההחלטה זה אני"
שר המשפטים הגיב לחוות הדעת של היועמ"ש על המועמדים לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה, והבהיר כי "מי שיקבל את ההחלטה מי ימלא את מקומו יהיה אני, בהתייעצות עם נציב שירות המדינה ועם היועץ המשפטי לממשלה"

שר המשפטים אמיר אוחנה הגיב הערב (שני) לדבריו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט על המועמדים האפשריים לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה, בהם קבע כי הוא ממליץ לו למנות רק את אחד מהם. בדבריו אוחנה הבהיר כי ההחלטה הסופית בנושא תהיה שלו, בהתייעצות עם גורמי מערכת המשפט.
לדברי אוחנה, "בעוד שבועיים יסיים פרקליט המדינה את כהונתו. היות שאנחנו מדינת חוק, מי שיקבל את ההחלטה מי ימלא את מקומו יהיה אני, בהתייעצות עם נציב שירות המדינה ועם היועץ המשפטי לממשלה".
כזכור, מוקדם יותר היום אוחנה הציג לציבור את חמשת המועמדים לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה, מתוכם שני סרוגים: שלמה (מומי) למברגר ורז נזרי. מועמדים נוספים: אורלי בן ארי-גינזברג, דן אלדד ואושרה גז-איזנשטיין. בדבריו הסביר את הצורך במינוי מ"מ: "בעוד שבועיים מהיום יסיים שי ניצן את כהונתו כפרקליט המדינה. הנוהל למינוי פרקליט מדינה בשגרה קובע ועדת איתור".
עוד הסביר כי "כששאלתי לפני מספר חודשים את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט האם לא הגיע הזמן להקים ועדת איתור, שמשך עבודתה בד"כ הוא מספר חודשים – השיב לי שלא ניתן בתקופת בחירות וכן בתקופת ממשלת מעבר להקים ועדת איתור למינוי של פרקליט מדינה קבוע, משרה הקצובה בחוק לכהונה של שש שנים. המינוי יכבול גם את ידיהן של הממשלות הבאות, ולאור כך נראה היה לי הגיוני הנימוק, וקיבלתי אותו".
בתגובה מנדלבליט אמר כי בחוות דעת אותה הגיש היועמ"ש לשר המשפטים, נכתב כי תפקיד פרקליט המדינה, הוא ייחודי ולכן שונה משאר המינויים הממשלתיים: "המאפיינים המיוחדים של משרה זו, בדגש על תחום אכיפת החוק, באים לידי ביטוי גם בדרך המינוי לה, שנקבעה באופן שיש בו כדי להבטיח את העצמאות המקצועית של פרקליט המדינה ואת אי-תלותו ברשויות השלטון להן הוא משמש כשומר סף".
"הרגישות הנודעת בשגרה למינויו של פרקליט המדינה, מקבלת בימים אלו משנה תוקף, נוכח היותו מופקד אף על עבודת הפרקליטות בכל הנוגע לתיקי ראש הממשלה, וכן בכל הנוגע לתיקים אחרים הנוגעים לנבחרי ציבור בשלטון המרכזי. היבטים אלה מחזקים באופן מיוחד את הרגישות והייחודיות של קבלת החלטה בנוגע למינוי ממלא מקום פרקליט מדינה בימים אלה, ואת הצורך בהקפדה על הליך בחירה שיבטיח את עצמאותו המקצועית ואת אי-תלותו ברשויות השלטון".
למרות שהמינוי הפעם הוא של ממלא מקום, גורס היועץ המשפטי לממשלה כי "הואיל וממלא מקום פרקליט המדינה מחזיק במלוא הסמכויות הנתונות לפרקליט המדינה עצמו. כן יצוין כי במצב הפוליטי הקיים, אין לדעת מה יהיה משך התקופה בה ישמש ממלא המקום בתפקידו, ואין לשלול את האפשרות כי מדובר יהיה בחודשים ארוכים". בעקבות כך קובע מנדלבליט כי "למינוי מ"מ לפרקליט המדינה, נדרשת הקמת ועדה שתבחר את אחד מעובדי הפרקליטות הבכירים ביותר" וכי טרם הפעלת סמכות המינוי, יקיים שר המשפטים היוועצות ביועץ המשפטי לממשלה, אשר משמש כתובע הכללי העומד בראש מערכת אכיפת החוק."
בשורה התחתונה מכתיב היועמ"ש לאוחנה כי הוא ראשי למנות בשלב זה רק את המשנה לפרקליט המדינה (משפט פלילי), עו"ד שלמה (מומי) למברגר. כשהוא מנמק זאת בשים לב לוותק הרב של עו"ד למברגר, לתפקידיו הקודמים ולתפקידו הבכיר הנוכחי, לניסיונו העשיר וליכולותיו הגבוהות."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו