קשב וריכוז: מילד שמח שאהב לצחוק לילד שקט - סרוגים

קשב וריכוז: מילד שמח שאהב לצחוק לילד שקט

הקשר בין הפרעות קשב למחסור באומגה 3 נחקר ונמצא כקשר מובהק במחקרים קליניים ובמקביל מוכר מעדויות אישיות של אנשים שתוספת אומגה 3 סייעה להם בצורה ברורה בנושא של הפרעות קשב | כל הפרטים

גיא בן צבי
קשב וריכוז: מילד שמח שאהב לצחוק לילד שקט
  צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

הרב יצחק דוד גרוסמן, חבר מועצת הרבנות הראשית, נשיא מוסדות מגדל אור ונשיא "נוער בסיכוי":

"כולנו מכירים את הבעיה של קשב וריכוז שקיימת אצל הרבה ילדים במערכת החינוך. התופעה היא לא רק בהיבט הלימודי, אלא יש לה גם מעגלים רבים בהם הילדים צריכים להתמודד, כמו בתא המשפחתי עם חברים ובקהילה. זהו נושא שבוער מאוד בדור שלנו".

כפי שמרמזים דברי הרב, הפרעת קשב זה לא צחוק, היא יכולה להיות מאוד קשה ומפריעה, יעידו על כך הורים, מורים וילדים. מצד שני, האבחנה הזו ניתנת בקלות די רבה לכמות גדולה מאוד של ילדים ומבוגרים. כ-15% מהילדים בישראל מאובחנים! ורבים מהמבוגרים מבינים בדיעבד ש"סחבו" איתם במשך שנים את הקושי. תשומת הלב לקשיים של אנשים היא חשובה ומבורכת.

עם זאת מרגע האבחון, המסלול הטיפולי מאוד מובנה ולרוב כולל טיפול תרופתי שמטרתו לתת שקט מערכתי להורים ולמערכת החינוך. הבעיות מתגברות לנוכח תופעות הלוואי שמלוות את הטיפול התרופתי, כגון חוסר תאבון, טיקים, ירידה במצב הרוח ותופעות אחרות.

כתוצאה מכך אנשים רבים מתחילים לחפש את המקור לקשיים שלהם או של ילדיהם הקשורים לקשב וריכוז. רבים בודקים מה יכול להיות המקור לקשיים ופונים לתחום הגופני, הרגשי, התנועתי, הרוחני, ובהתאם מחפשים אלטרנטיבות טיפוליות שיתנו מענה.

אחד המקורות הנחקרים והמוכרים ביותר, בתחום הפיזיולוגי, הוא המחסור באומגה 3.

"אומגה 3" המפורסמת היא למעשה משפחה של חומצות שומן אשר לשתיים מהן יש תפקיד חיוני בכל תאי הגוף: הן אחראיות על מעבר חומרי המזון והתקשורת בין התאים. תקשורת בין התאים היא פעולה בסיסית וחיונית לתפקוד ולכן מחסור באומגה 3 משבש את התקשורת העצבית. כאשר מדובר בתאי עצב במוח שיבוש זה יכול לבוא לידי ביטוי למשל בהיפראקטיביות, קשיי זיכרון וריכוז או חוסר יכולת להיות קשוב. 

צילום אילוסטרציה שאטרסטוק

הקשר בין הפרעות קשב למחסור באומגה 3 נחקר ונמצא כקשר מובהק במחקרים קליניים ובמקביל מוכר מעדויות אישיות של אנשים שתוספת אומגה 3 סייעה להם בצורה ברורה בנושא של הפרעות קשב. המקור התזונתי העיקרי לשתי חומצות השומן הפעילות ממשפחת אומגה 3 (ששמותיהן המקצועיים הם EPA ו DHA) הוא דגים. אלא שרוב הדגים בשווקים בישראל הינם דגי בריכות או כלובים (אפילו הסלמון הנורבגי הינו סלמון כלובים) ובדגים כאלו אין כמעט אומגה 3. מסיבה זו הומצאו ועלו תוספי התזונה של אומגה 3.מעניין לראות כי לאורך שני העשורים האחרונים בהם נחשף המחסור באומגה 3 בקרב החברה המערבית, מבין כל תוספי התזונה הקיימים בשוק באלפיהם, דווקא תוספי אומגה 3 משמן דגים הם הוותיקים והמובילים, ככל הנראה בזכות היתרונות המורגשים בצורה ברורה ושקופה, בין היתר על תסמינים של הפרעות קשב.

אמא של אורי מספרת (השם שמור במערכת): "כבר בכיתה ד’ אורי המתוק שלנו הוא אובחן עם קשיי קשב שבאו לידי ביטוי במוסחות, חוסר יכולת להתרכז, תלונות שמשעמם לו…עם הזמן המצב החמיר והגיע לפיצוצים מול הצוות החינוכי ופרשנות לא מדויקת של המציאות, תחושה שכל הזמן מאשימים אותו. במהלך שנתיים ניסינו טיפול תרופתי כמו זה המוצע בשוק. הדבר לא צלח והפך אותו להיות שקט מאד ופסיבי. מילד שמח שאהב לבלות עם חבריו, לצחוק ולשחק, הוא הפך להיות ילד בוהה, שקט וחסר עניין במציאות. בהחלטה משותפת הפסקנו את מתן התרופות בהנחה שכאשר יעבור למסגרת חדשה הוא יצליח לווסת את עצמו, ללמוד מתוך עניין ולקשור קשרים חדשים. בכיתה ז’ ההתחלה נראתה מבטיחה אך שוב הייתה נפילה. באמצע כיתה ח’ הוא כבר לא רצה ללכת לבית הספר".

"בשלב מסוים לאחר החופש הגדול החלטנו לנסות את האומגה 3 גליל כפי שהמליצו לנו חברים שניסו עם ילדם. במהלך חודשיים מאז שהוא לקח את האומגה 3, התחלנו לקבל הודעות ותגובות חיוביות מבית הספר. נוסח ההודעות היה כזה: “אני שמחה לכתוב שהיום אורי ממש התאמץ ללמוד והקשיב ברצינות רבה, יישר כוח”. “גם היום אורי למד מקסים ונראה שממש הבין את החומר". כמובן שגם בבית ניכר שינוי לטובה, הרבה יותר נינוח ורגוע. כמובן שהכלה גבוהה, סבלנות והרבה חום ואהבה סייעו להצלחת הטיפול."

למידע נוסף, כולל הנחות ומתנות מיוחדות לגולשי אתר סרוגים לחצו כאן

הכותב: גיא בן צבי, ייסד ומנהל מקצועי של אומגה 3 גליל, יזם, איש הייטק וטייס חיל האוויר לשעבר. הכותב אינו רופא או מטפל, אלא אדם פרטי שהוא אבא, חבר ובעל עניין אישי בנושאי בריאות

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
כתבה מאוד מעניינת אבל חובה לציין שזה ממומן!!!
שוקי | 28-10-2019 20:44
אל תהיו כמו ערוץ מגזרי אחר, תהיו יותר טובים.
2
תרופות להפרעות קשב
פרשננו | 05-11-2019 0:37
אלטרנטיביות טבעיות עדיפות . מתוספי מזון ועד תהליכים פיזיים שונים כגון יוגה ועוד תרגילים. תרופות להפרעת קשב מכסחות את המוח של הילד ונותנות רגיעות למורה שמעדיף עציצים בכתה במקום ילדים