דעות חלוקות: חלק מהכוחות הכורדיים בסוריה דחו את הסכם הפסקת האש בין טורקיה לארצות הברית בנוגע למבצע הטורקי בצפון מזרח המדינה- כך דווח הלילה (חמישי) בכלי התקשורת המקומיים. מנגד, גורמים כורדים אחרים הסכימו לסגת מהאזור ולהביא להפסקת המתקפות.

ברשת "אל ערביה" דיווחו כי הפוליטיקאי הכורדי אלדאר חליל התבטא כנגד הבנות הפסקת האש עליהן חתמו נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וסגן נשיא ארה"ב מייק פנס. לדבריו, "ארדואן רוצה לפלוש למרחק של 32 ק"מ בסוריה, אנחנו דוחים זאת".

מנגד, חלק מהכורדים הביעו תמיכה בהסכם המוצע. בכיר כורדי אמר לערוץ "אל-חדאת'" כי "נהיה מחויבים להפסקת אש עם טורקיה, אך לא נהסס להגן על עצמנו אם נותקף שוב". בכיר נוסף אמר לערוץ "אל-מיאדין" כי "הפסקת האש תיכנס לתוקף הלילה, והסכמנו לה כדי למנוע את שפיכת דמו של עמנו".

כאמור, מוקדם יותר סגן נשיא ארה"ב מייק פנס הודיע כי הוא וארדואן הגיעו להסכם על הפסקת אש בצפון מזרח סוריה. לפי ההסכם, הצדדים הסכימו על השהיית הפעולה הצבאית לחמישה ימים, זאת על מנת לאפשר לכוחות הכורדים להתפנות מהאזור. בתמורה להפסקת האש, הכוחות הכורדים יסוגו מאזור החיץ שהטורקים מעוניינים להקים לאורך הגבול שבין סוריה וטורקיה. במידה והכל יתנהל כשורה, טורקיה תודיע על הסגת הכוחות מהאזור, ומנגנון בינלאומי יפקח על השקט ברצועת הביטחון.

בהמשך נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בירך על ההסכם, ואמר בטוויטר כי מדובר ב"חדשות נפלאות מטורקיה. תודה לנשיא ארדואן. חייהם של מיליוני אנשים ינצלו". לדבריו, "זהו יום נפלא לאנושות. אני גאה בארה"ב על כך שדבקה בי בפעולה הנדרשת, למרות שהיא הייתה מעט לא שגרתית. אנשים ניסו להגיע להסכם כזה במשך שנים רבות".