האם יש לרב מומלצים לגבי הבחירות לרשימת חברי הכנסת?

תראה זה עוד יותר מסובך להביע עמדה, ובכלל אמרתי כמה פעמים שמי שבוחר הוא כמו חבר בבית דין, והוא צריך להחליט מה שנכון ולא מה שאחרים חושבים בשבילו. ולכן אני לא אומר דברים חתוכים, אלא כמה קווי מחשבה שאם ירצה יקח אדם בחשבון.

אני חושב שחשוב שיהיה צוות ארגוני ומלוכד בתוך המפלגה.

ויש דבר כזה?

כשהייתי בקיבוץ, היו בחירות למזכירות, יש אנשים שבאו כבודדים ויש אנשים שהציגו הרכבים, כשאחד  מתאים לרכז משק ואחד לניהול וכו'. בקיבוץ מאוד העריכו את ההרכבים ובצדק.

אבל ממילא אחרי הבחירות כל המתמודדים עובדים יחד. הנה רואים את אורלב מברך את בנט  ומבטיח לעזור בבחירות לכנסת?

לצערנו זה לא כל כך פשוט. הרבה פעמים אדם לאדם זאב. לצערנו, הרבה פעמים ח"כים מאותה סיעה עוינים זה לזה ומבזבזים אנרגיה במלחמות פנימיות במקום להקדיש אותה לאומה, ולכן כיון שבנט בא עם צוות אורגני של חמישה אנשים יש מעלה לצוות הזה.

הצוות הזה אינו תומך אחד בשני, אלא תמך בבנט לתפקיד היו"ר ובנט תומך בהם לרשימה, אך ללא סדר. כולם מבקשים לסמן אותם במקום הראשון, אז אין כאן צוות?

כרגע הם צוות שהתאגדו יחד. יכול להיות שגם חברים אחרים שייבחרו יעבדו איתם יחד, אבל על אלה אני יודע שיש להם מכנה משותף.

ומבין כל המועמדים במי הרב תומך?

מה שלבי הולך זה לא קובע. אסור לנו לבנות את מה שאדם מבטיח שייעשה אם ייבחר, אלא על פי מה שהוכיח את עצמו בעבר בעשייה. מבין כל המועמדים תראה מי עשה בעבר וכמה, ולפי זה תבחר.

מותר לבחור נשים

הרב תומך באיילת שקד למרות שמצד שני הרב אוסר על נשים להבחר, איך זה מסתדר?

הרב קוק נזהר מלהשתמש במילה אסור, אלא הוא תיאר מה המצב שצריך להיות, אבל יחד עם זה הוא לא החרים את הבחירות בגלל שותפות של נשים. בחיים לא משיגים כל מה שרוצים ולא צריך ללכת בשחור ולבן. ולכן אם המציאות היא שברשימה של הבית היהודי ממילא משוריין מקום לנשים, אז צריך לחפש את האשה שתביא את הברכה הכי גדולה לעם ישראל.

למרות שהיא אישה לא דתייה?

ודאי זה מפריע, אבל הסברתי בעבר כי היא אינה חילונית, אלא מסורתית. זה פותח את השער לעם ישראל להראות שהמפלגה גם פתוחה למסורתיים, ועם יצטרפו בוחרים זה בטח יוסיף ברכה.

ואיך היא תייצג את הדתיים לאומיים?

היא מייצגת את החילונים והמסורתיים שיש להם כבוד לתורה, ואם היא תבחר זה יהיה כאילו נאמר לחילונים ולמסורתיים יש לכם מקום אצלנו.

הרב אמר קודם, כי צריך לבדוק קבלות בעשייה. שתי המועמדות האחרות, אינן נופלות בעשייה, אם זו גילה פינקלשטיין שהייתה ח"כית מצטיינת בחקיקה, ואם זו שולי מועלם שעושה עבודה מצוינת בחינוך ובארגון אלמנות ויתומי צה"ל, אז למה דווקא שקד?

שתי הנשים האחרות שמתמודדות הן גם נשים חשובות, ואנחנו יכולים להתפאר שאלה המועמדים שלנו. גם אצל הגברים ישנה נבחרת של אנשים נקיים, בעלי רקורד מרשים של פעילות. לכן שתי הנשים האלה, מי שמצביע להן אינו מניח כספו על קרן הצבי, ואשרינו שיש לנו במה להתלבט.

לפני ההתמודדות על היו"ר הרב אמר שצריך לתת צ'אנס למתמודדים חדשים. בינתיים הרב הרשקוביץ וזבולון אורלב פרשו, ומהסיעה הישנה, נשאר רק אורי אורבך. האם הרב חושב שיש לתמוך בו?

קראתי את רשימת ההישגים שלו בכנסת האחרונה, לפי מה שהוא פרסם. זה דברים טובים אבל זה לא מספיק כדי לחסום את דרכם של מתמודדים חדשים. אני שוב חוזר, כי המפלגה הישנה נכשלה וצריך לתת צ'אנס לחברים חדשים להצעיד אותה קדימה.