הורים: נעתור לבג"ץ כדי להוריד את שכר הלימוד בישיבות
מחאת ההורים נגד שכר הלימוד הגבוה בישיבות ובאולפנות עולה מדרגה, כשכעת הם מתארגנים לעתור לבג"צ שיורה למשרד החינוך לבצע את מה שהתחייב. משה לוי מ'תנא כמה': "בתי הספר עושים מה שבראש שלהם, פניות למשרד החינוך לא מטופלות כמו שצריך, אין לנו ברירה אלא לפנות לבג"צ."

הבעיה הכואבת של שכר הלימוד הגבוה באולפנות ובישיבות התיכוניות ממשיכה להטריד את ההורים הדתיים.
בסוף השבוע שעבר, החליטו ההורים להפסיק את הפניות החוזרות והנשנות למשרד החינוך שנענות בהבטחות שלא מקוימות. אחרי שתלו תקווה בוועדות שמקימים חברי כנסת והתאכזבו, כעת ההורים מסירים את הכפפות ומחליטים לעתור לבג"צ.
בימים האחרונים התגבשה קבוצה של הורים שמטרתה לפנות לבית המשפט העליון בדרישה שזה יורה למשרד החינוך לאכוף את הנהלים שהוא עצמו קבע.
אחד ההורים שיזמו את המהלך הזה הוא משה לוי, ממקימי אתר האינטרנט "תנא כמה" שמטפל בנושא של שכר הלימוד, ובשיחה עם כתבת רדיו גלי ישראל, רעות וילף, הוא מסביר מדוע החליטו ההורים לנקוט בצעד החריג הזה.
"משרד החינוך הוציא חוזרי מנכ"ל שמפרטים בדיוק איך מותר לגבות את תשלומי ההורים, בתי הספר עושים מה שבראש שלהם, פניות למשרד החינוך לא מטופלות כמו שצריך, בעצלות, בחוסר תקיפות מספקת, הם לא שומרים על החוק שהם עצמם מחויבים לו."
"שר החינוך גדעון סער עצמו לא מתערב לטובת ההורים, ואין לנו ברירה אלא לפנות לבג"צ."
משה לוי בשיחה עם רעות וילף (באדיבות רדיו גלי ישראל)

ביום חמישי כבר הופצה הודעה לרשימת התפוצה של עשרות ההורים הרשומים באתר וזו לשונה:"מתארגנת קבוצת הורים להגשת בג"ץ נגד משרד החינוך, שיכריח את המשרד לבצע את עבודתו ולפקח על תשלומי ההורים. "… ובהמשך נכתב: "כפי שאתם מכירים, הורים רבים פונים אלינו בטענה שהם קורסים כלכלית עקב התשלומים הגבוהים. הפעילות שלנו כהורים יכולה לעשות את השינוי."
"כפי שנראה מתוך בדיקות עומק מול המערכת הפוליטית, המוסדות ומשרד החינוך – לא משם יבוא שינוי. רק לחץ לא-מתפשר של ההורים ישנה את המצב."
שעות ספורות לאחר הפצת המתכתב נרשמה היענות של הורים מכמה מוקדים שונים ברחבי הארץ, שמביעים עניין במהלך ומבקשים להצטרף. סביר להניח שבתוך מספר שבועות תוגש העתירה נגד משרד החינוך.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "לראשונה מקים משרד החינוך מנהל רישוי, בקרה ואכיפה שיהיה בעל סמכויות המוגדרות בחוק. המינהל יערוך בקרה ואכיפה מול בתי הספר, בין היתר, גם בסוגיית תשלומי ההורים. באשר לעתירה, המשרד יוכל להתייחס אליה עם הגשתה."
תשלומי ההורים בחינוך הדתי גבוהים משמעותית מאלה הנגבים בחינוך החילוני. כך למשל, שכר הלימוד עבור תלמיד ישיבה תיכונית אקסטרנית יכול להגיע ל- 20,000 ש"ח בשנה ואף יותר.
בחוזרי מנכ"ל משרד החינוך נקבעו הסכומים המותרים בגבייה, אך במקרים רבים גובים המוסדות סכומים הגבוהים מהקבוע בחוזרי מנכ"ל.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו