האו"ם: "עלינו לחקור את מותו של מוחמד מורסי"
באו"ם קראו לערוך חקירה עצמאית על נסיבות מותו של נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי- זאת בעקבות הדרישה של ארגון האחים המוסלמים, שטענו כי מדובר ב"רצח מתוכנן מראש" הנובע מכך שנאסר על הנשיא לקבל תרופות במהלך משפטו
ארגון זכויות האדם של האו"ם התייחס היום (שלישי) למותו של נשיא מצרים לשעבר מוחמד מורסי, כשקראו לערוך חקירה עצמאית בנושא שבו יבחנו את כל ההיבטים של הטיפול בו במהלך משפטו ומאסרו.
הודעת האו"ם מגיעה על רקע הדרישה של ארגון "האחים המוסלמים", זאת לאחר שטענו כי מותו של הנשיא המודח היה "רצח מתוכנן". לטענתם, במהלך משפטו נאסר על הנשיא לשעבר לקבל תרופות או ביקורים, והיה רק מעט מידע על מצבו הבריאותי. "בדיונים הוא הועמד בתוך כלוב זכוכית, אף אחד לא יכול לשמוע אותו או לדעת מה קורה לו" אמרו. "הוא לא קיבל ביקורים במשך חודשים, והתלונן בעבר שהוא לא מקבל את התרופה שלו. זה רצח מתוכנן מראש במוות איטי".
גם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, שהיה אחד מתומכיו הבולטים ביותר של מורסי, האשים את הרשויות באחריות למוות. "ההיסטוריה לעולם לא תשכח את הרודנים העריצים שגרמו למותו על ידי כליאתו ואיומים להוציאו להורג" אמר ארדואן בנאום שנשא אמש באיסטנבול לזכרו של הנשיא המצרי.
גופתו של מורסי נקברה הבוקר בהלוויה סודית שנערכה במזרח קהיר. בטקס החשאי השתתפו רק בני משפחתו ועורך דינו של הנשיא לשעבר, במטרה למנוע מהומות באירוע. בנו של מורסי טען בראיון לרשת "אל ג'זירה" כי מערכת הביטחון סירבה לקבור את אביו עם שאר בני משפחתו בבית הקברות של המשפחה הנמצא מצפון לבירה המצרית, ובמקום זאת טמנו את מורסי בבית הקברות של האחים המוסלמים בעיר נצר.
כזכור, אמש דווח בטלוויזיה המצרית כי הנשיא המצרי התעלף במהלך משפטו, ולאחר מכן נפטר בעקבות התקף לב.
לפני כשלוש שנים בית המשפט בקהיר גזר מוות בתלייה על מורסי, זאת לאחר שהואשם באחריות להריגתם של שוטרים וסוהרים מצרים בזמן המהפכה נגד קודמו חוסני מובארכ. יחד איתו נדונו למוות גם מפקד חטיבת רפיח של החמאס ראאד אל-עטאר שחוסל על ידי ישראל ב'צוק איתן' ובכיר חמאס חסן סלאמה שנמצא בכלא בישראל.
הנשיא, שהודח בעקבות הפיכה צבאית בהובלת הנשיא המכהן עבד אל-פתח א-סיסי, ספג גם עונש מאסר עולם על אחריות בדיכוי ההפגנות נגד שלטונו שגבו את חייהם של כמה עשרות מפגינים. כאמור, מורסי היה איש האחים המוסלמים שהיו אופוזיציה לשלטונו של מובארכ, אך לא החזיקו בהגה השלטון לאורך זמן.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו