כחודש אחרי הודעתו כי הוא אינו מוכן להכנס לממשלת נתניהו החמישית, ובעצם גרר את מדינת ישראל לבחירות חוזרות שתיערכנה בעוד כשלושה חודשים, יו"ר מפלגת 'ישראל ביתנו', אביגדור ליברמן, קוצר את הפירות של המאבק במפלגות החרדיות, ועל אף הצהרתו של נתניהו כי יפגע באחוזי ההצבעה לליברמן, במגזר הרוסי ליברמן מביס את נתניהו.

על פי הסקר שפורסם באתר 'ניוזרו', הנחשב למרכזי בקרב הציבור הרוסי, התמיכה בליברמן עלתה באופן משמעותי בחודש האחרון.

מנתוני הסקר עולה כי 58% מהנשאלים השיבו כי יצביעו בעד מפלגתו של ליברמן בבחירות הקרובות. מדובר בעלייה של 10% מהסקר הקודם שנערך לפני כחודש.

על פי הפרסום באתר 'וואלה', המשמעות של הנתונים היא דרמטית, שכן על פי הסקר המשמעות היא שאם הבחירות היו נערכות היום, רק מקולותיהם של המגזר הרוסי צפוי ליברמן לגרוף 8-9 מנדטים.

עוד עולה מהסקר כי הליכוד זוכה לתמיכה של 17% מהנסקרים, כחול לבן – 9%, ושאר המפלגות – בימין ובשמאל – קיבלו פחות מ-2% מהמשיבים.

הנסקרים התבקשו גם להגדיר את עמדתם הפוליטית. 59% מהמשיבים הגדירו את נטיותיהם הפוליטיות כימין-מרכז; 16% שייכו את עצמם לימין קיצוני, 15% – למרכז, 3.5% העידו על עצמם כעל "שמאל-מרכז" ופחות מ-1% – כשמאל קיצוני.

בנוסף, 47% מהמשיבים אמרו שהתכוונו להצביע ישראל ביתנו גם לפני הודעת ליברמן על ממשלה ללא חרדים – ושהם מתכוונים להצביע בעדה גם כעת, ואילו 14% מהמשיבים לא התכוונו להצביע לישראל ביתנו אך אמרו שכעת יצביעו בעדה.