ליפשיץ מודה: היו מאמרים בלתי ראויים בתוכנית התנ"ך
יו"ר מנהל החמ"ד אברהם ליפשיץ עונה לדברים החריפים ששלח לו הרב אליהו זייני בנוגע לתוכנית הלימודים החדשה בתנ"ך וכותב "עלו באתר מעט מאמרים בלתי ראויים, שירדו מיד כאשר התריעו בפנינו עליהם." הרב זייני לרדיו גלי ישראל: שמעתי על המכתב לראשונה מהתקשורת.

התייחסות ראשונה של יו"ר מנהל החמ"ד לתוכנית הלימודים החדשה בתנ"ך.
בשבוע שעבר הבאנו ב'סרוגים' את מכתבו של הרב ד"ר אליהו זייני, התוקף בחריפות את תוכנית הלימודים החדשה בתנ"ך וקורא לפטר את המורים והמפקחים האחראיים עליה.
הבוקר, פרסמה כתבת רדיו גלי ישראל, רעות וילף, את מכתב התשובה בו עונה אברהם ליפשיץ לרב זייני.
"אנחנו מודים ומעריכים מאוד את ההתערבות של הרב, בדאגתו ללימוד תנ"ך בחמ"ד. ההבנה העמוקה, שלימוד תנ"ך הוא אבן יסוד אמוני לתלמידינו ולנו, היא זו שעומדת בבסיס התגובה ועל כך תודה" כותב ליפשיץ לרב זייני.
"את תכנית הלימודים הישנה בתנ"ך היו רבים שחשבו שיש מקום לשנות, מתוך רצון להגדיל תורה ולהאדירה, ומתוך תפילה שהשינוי יגרום לאהבת התנ"ך ולשמוע את דבר ה' המדבר אלינו מתוך הלימוד." כותב ליפשיץ ומציין כי בראש הועדה עמד הרב הדרי, ראש ישיבת הכותל.
"השינוי בתכנית החדשה נבע בין השאר מן הרצון להתייחס לאוכלוסיה רחבה של תלמידים הכוללת גם כאלו שאינם באים מבתים תורניים ואנו מעוניינים ליצור עבורם בסיס הראוי לכל בוגר בחמ"ד."
על פי ליפשיץ מאות מורים לתנ"ך שהשתתפו בכנסים הודו וברכו על התוכנית. "קולות אלו מגיעים אלינו ממורים ומורות, מנהלים וראשי ישיבות, ואנו חשים כי אכן בעזרת ה' נוכל לסייע בידם לקדם את הוראת התנ"ך ואת הגברת אהבת התורה וההליכה בדרכיה."
את המחלוקת סביב הדגשים בלימוד התנ"ך מכנה ליפשיץ "ישנה", וטוען "חידושה של תוכנית הלימודים לא עסק בשאלה זו, כך שכל מורה יכול להמשיך ולנקוט בגישתו החינוכית, כפי שהורו לו רבותיו וכפי המתאים לתלמידיו, גם כיום."
על התכנים הבעייתיים שהתגלו באתר ההעשרה ללימוד התנ"ך כותב ליפשיץ: "אחרי כל זאת, אין אנו מתביישים להודות בטעויות. הטעויות לא היו רבות, כפי שכתב הרב שאולי הוטעה על ידי מאן דהו, אך ניסינו לתקנן."
"מחשבתנו היתה לטובה – חשבנו שיש מקום להוסיף מאמרי העשרה למורים, למען יוכלו המורים להרחיב את ידיעותיהם ולהעמיק את הבנתם בתנ"ך, טרם יגשו ללמד בכיתה. מאמרים אלו, נלקחו רובם ככולם מאתרים שונים של ישיבות ובתי מדרש, ומסתבר כי על אף שלא מדובר בחומרי לימוד שהם חלק מתוכנית הלימודים, ועל אף שרק מורים המעוניינים לקרוא מאמרים אלו קראו אותם, ועל אף שכותבי המאמרים היו רבנים ומורים יראי ה', הרי שחלק מן המאמרים הללו, עוררו מחלוקת ואי נחת בקרב מורים."
"כמו כן היו באתר מאגרי מידע שמטרתם היתה לפתוח בפני מורים ידע שאינו קשור בהכרח לתכנית הלימודים, ושם, בתחילת הדרך, עלו מעט מאמרים בלתי ראויים, שירדו מיד כאשר התריעו בפנינו עליהם."
"בהתייעצות רחבה עם מורינו ורבותינו, הרב יעקב אריאל שליט"א, הרב דרוקמן שליט"א, הרב הדרי שליט"א, הרב איתן איזמן שליט"א והרב אבי גיסר – יו"ר מועצת חמ"ד הוחלט להוריד את כל מאמרי ההעשרה ואת כל מאגרי המידע."
בהתייחסות אישית למכתבו של הרב זייני כותב ליפשיץ: "מורי ההוראה, תלמידי החכמים, המחנכים וראשי הישיבות שברכו ושמחו על התכנית החדשה בתנ"ך, אינם חשודים על הרב כמי שרוצים לחנך למה שלא נכון לחנך, חלילה."
"החמ"ד, אינו שייך לבית מדרש כזה או אחר. בחמ"ד לומד כל מי שמבקש להתחנך לתורה ומצוות בתפיסת עולם ציונית דתית. גם בהוראת התנ"ך, אי אפשר לכלוא את הרוח, ובתי מדרש שונים נמצאים בשדה הרחב של החמ"ד. התכנית החדשה בתנ"ך – במתווה שאנחנו מתפללים שיאהיב תנ"ך ויקרב את כולנו לאבינו שבשמים, אין בה הכוונה לבית מדרש מסוים.
שמעתי על המכתב מהתקשורת
בתגובה לדברים אמר הרב אליהו זייני לרדיו גלי ישראל, כי המכתב הגיע אליו מידי כתבת רדיו גלי ישראל, רעות וילף, שידעה אותו לראשונה על תוכן המכתב.
האזינו לשידור במהדורת הצהריים של רדיו גלי ישראל:
[podcast]https://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2012/07/RGYLIF.mp3[/podcast]
"צריך להעמיד את הדברים על דיוקם, עד היום מר ליפשיץ שאיננו רב, הוא אמנם ד"ר אבל לא הגיע לסמיכה, המכתב הזה לא הגיע אלי, רק דרך הכתבת רעות וילף וזה מעשה פגום מבחינה מוסרית ומבחינה נימוסית."
על המכתב עצמו אומר הרב זייני, כי עצם העלאת התכנים לאתר של החמ"ד הוא בעייתי והורדתם במחתרת מעוררת חשד.
"המאמרים האלה נכתב על ידי אנשים חובשי כיפה והמאמרים האלה הם רצף של כפירה מובהקת. נניח שהם הוכנסו ובשל תרעומת הם הורדו, אדם שמכניס מאמרים מלאי כפירה ואחר כך הוריד אותם זה מספיק כדי לחזור בתשובה?"
"מי שמכניס מאמרים כאלה, מעיד על עצמו כי הוא בעייתי מבחינה אמונית".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו