שנת הלימודים תשע"ט מתקרבת לסיומה. כ-200,000 תלמידי כיתות י"א ו-י"ב צפויים לגשת מחר, יום ב', לבחינת הבגרות במתמטיקה ב-3, 4 ו-5 יחידות לימוד. הבחינה המפחידה והמלחיצה ביותר מבין כל בחינות הבגרות.

השנה נרשם שיא כל הזמנים במספר התלמידים הניגשים לבחינה ב-5 יחידות לימוד: 19,200 נבחנים, נתון המהווה כמעט הכפלה של מספר הנבחנים מ-2014.

הבחינה תפתח בשעה 12:00 ותנעל בשעה 19:00, כשלאורך היום היא תלווה על ידי כ-15,000 משגיחים ומטה הבחינות. במטה משרד החינוך יישב צוות מקצועי שיעמוד לרשות בתי הספר וישיב להם על שאלות ויינתן מענה לבעיות שונות אשר תתעוררנה.

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "מהפכת המתמטיקה היא כבר עובדה קיימת. ביישובי הדרום, בצפון, בירושלים ובמרכז. בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. בכל שכבות האוכלוסייה, ובמקומות שבהם מעולם לא נבחנו בעבר ברמת 5 יחידות לימוד. כדי לסייע לתלמידים, אנו מבצעים פעולות תומכות, כמו שיעורים פרטיים חינמיים, מרתונים לימודיים, ותמיכה מקצועית מסביב לשעון. אני רוצה לאחל הצלחה לתלמידי ישראל, ולברך את מערכת החינוך על היערכות מקיפה ומוקפדת. בהצלחה!".

במשרד החינוך מתגאים בהישג.

דובר המשרד מסר: "שנת הלימודים הנוכחית לוותה בתכנית הלאומית לחיזוק לימודי המתמטיקה, והיא כללה שורה גדולה של השקעות תקציביות ופעולות להגדלת מספר התלמידים הניגשים ל-5 יחידות. לקראת שנת הלימודים הבאה ירחיב המשרד את תכנית חיזוק המתמטיקה גם לחטיבות הביניים."

תכנית המתמטיקה כללה השנה:

  • פתיחה מגמות חדשות ל-5 יח"ל מתמטיקה, בבתי ספר שבהם לא לימדו קודם מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל.
  • הקצאת כ-3,000 שעות לימוד לטובת תגבור ולמידה בקבוצות קטנות.
  • חונכות וירטואלית: 5,250 תלמידים נעזרו בחונכות ווירטואלית.
  • שיעורים פרטיים, חינם ברשת: הרישום מעיד על 943 תלמידים ב-3 יחידות, 1298 תלמידים ב-4 יחידות, ו-2,304 תלמידים ב-5 יחידות.
  • הרצאות של מהנדסים: מאות סדנאות והרצאות של מהנדסים מהתעשייה והיי-טק הגיעו לבתי הספר במטרה ועודדו את התלמידים ללימודים מוגברים במתמטיקה.
  • תיכון וירטואלי: 350 תלמידים, משתתפי התיכון הווירטואלי, ייבחנו ברמת 5 יח"ל.