בזמן שהיינו עסוקים בחג, בשבת ובהכנות למימונה, מפלס הכנרת המשיך את מגמת העלייה של החודשים האחרונים וזינק מיום חמישי בלא פחות מ- 6 ס"מ.

מדובר בעלייה משמעותית נוספת בעונה הנוכחית, והיא משלימה עלייה כוללת של 3.34 מטרים מתחילת עונת הגשמים. מדובר בעלייה של יותר מפי שניים ביחס לעונת הגשמים הקודמת.

כעת עומד המפלס על 211.32-, כאשר לכנרת מלאה חסרים: 2.52 מטר.

הימים הקרובים צפויים להיות חמים מהרגיל לעונה, ובהתאם לכך שבימים האחרונים לא ירדו גשמים הואטו גם הזרימות בנחלי הצפון, עם זאת צפויות עליות נוספות במפלס הכנרת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בניאס

(השביל התלוי בשמורת הטבע הבניאס. צילום: ויטלי גרנדר/ רשות הטבע והגנים)

נזכיר, כי לפני מספר שבועות גורמים ברשות המים מסרו כי על אף העליה האדירה במפלס הכנרת בחודשים האחרונים, יש לזכור כי במהלך הקיץ מפלס הכנרת יורד בכ-1.5 מטר וזאת ללא שום קשר לכמות המים הנשאבת מהאגם אלא רק כתוצאה מהתאיידות. ברשות הדגישו כי "אנו צפויים לחזור לקראת סוף הקיץ לאזור הקו האדום התחתון, ואף אחד לא יודע איך החורף הבא יהיה".