ועדת הבחירות הודיעה הערב (ראשון) כי מבדיקה שנערכה לא נמצאו פתקי הצבעה פסולים לרשימת הימין החדש, למעט פתק אחד.

יו"ר הימין החדש, השר נפתלי בנט, ונציגי הימין החדש עברו אחה"צ על החומרים הגולמיים של הספירה במעטפות הכפולות ולא נמצאו פתקים פסולים.

הבדיקה נערכה לאחר שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, נעתר לפנים משורת הדין לימין החדש לעיין בחומרים הגולמיים לאחר שלטענת המפלגה הייתה פסילה מאסיבית של פתקי הימין החדש.

כאמור, לאחר הבדיקה לא נמצאו פתקים פסולים למעט פתק אחד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פעילי הימין החדש מחזקים את בנט לאחר מדגם הבחירות. צילום: סרוגים

הבדיקה שנעשתה באולם בכנסת, התקיימה בפיקוח נציגים של ועדת הבחירות ובנוכחות עורכי דין שמייצגים את הימין החדש. כזכור למפלגה חסרים כ-1461 קולות בלבד כדי להיכנס לכנסת.

גורמת במפלגה המעורבת בפרטי הספירה אמרה לסרוגים כי "ברגע שיפתחו את הסיפור הזה, זו תיבת פנדורה שלא יידעו איך לצאת ממנה. ברגע שהם ידעו שהיה להם אי סדרם, הם צריכים להעביר את ה- 1400 קולות האלו".

בהודעה שיצאה מטעם ועדת הבחירות המרכזית הבוקר נאמר כי "ועדת הבחירות המרכזית מבקשת להבהיר כי היא רואה בחומרה רבה את הפצת מצג השווא על ידי הימין החדש, לפיו היו אי סדרים בספירת הקולות במעטפות הכפולות.

מטה המפלגה עדיין עובד ומקבל דיווחים ובודק פסילות ובעיות בקלפיות נוספות.