סגנית השר לאזרחים ותיקים, ד"ר לאה נס, תפתח השנה את אירועי יום העצמאות למדינת ישראל בקריית ארבע, לרגלי מערת המכפלה. באירוע יטלו חלק גם רב העיר, הרב דב ליאור, ראש העיר מלאכי לווינגר ואביו, ממקימי הישוב היהודי בחברון, הרב משה לווינגר. לקראת ביקורה בעיר ציינה סגנית השר כי היא בחרה לפתוח את חגיגות החג בעיר על מנת לחזק את תושביה היהודים של חברון, לברך את ותיקי העיר ולחזקם, זאת על רקע פינוי בית המכפלה, שהתרחש בערב הפסח האחרון.

לדבריה "באזור הזה, באדמה, באבנים, באוויר, ספוגה היסטוריה של אלפי שנים כמו גם דם הנרצחים במאורעות הקשים בחברון. כל אלו מטילים עלינו חובה ערכית מוסרית להמשיך ולבנות דווקא כאן. רכישת בית המכפלה, אינה סוגיה קניינית אישית, על אף שבוצעה, ככל הנדרש מבחינה חוקית משפטית, אלא זהו עוד בית שחזר לידי עם ישראל לדורותיו. רכישתו הנה חלק מתפקידנו כאן במקום ומהווה סמל לאחיזתו של עם ישראל באדמתו ולחיזוק מפעל ההתיישבות בכל שטחי הארץ, על אף הקשיים הנלווים בדרך".

סגנית השר התייחסה גם לשכונת האולפנה בבית ואמרה כי "גם שכונת האולפנה, שעלתה בימים האחרונים לכותרות הוקמה כמאה מטרים ממקום הירצחם של בני משפחת צור, זוהי מצבה חיה, הבאה כמענה למי שחישב לגדוע את חלום ההתיישבות בית אל ובכלל בארץ ישראל".

לדבריה, פינוי הפך לעניין לגיטימי מבלי לשקול את זכויות המתיישבים, ומבלי לבדוק האם הטענות לכאורה של בעלות בקרקע מבוססות. "שוכנת האולפנה הוקמה בתמיכת הממשלה מתוך ראיה והסתכלות לטווח ארוך והבנה כי המקום הינו לגיטימי להתיישבות ואינו נתון במחלוקת כלשהי. נמשיך להתנגד למהלכים אלו- ולא ניתן להתנהלות הזו לרפות את ידינו בבניין הארץ".

סגנית השר תנצל את ההזמנות ותודה לוותיקי חברון, המהווים חלק מדור המייסדים והם אלו שהובילו את המדינה להישגים. "זכינו, ומדינת ישראל על אף גילה הצעיר, היא מדינה מתקדמת, מפותחת ומובילה, כמעט בכל תחום זאת , תודות לדור המייסדים, אשר על התשתית שהם יצקו, חיים אנו היום. יום הולדתה של מדינת ישראל – זהו היום הראוי והמתאים ביותר לומר תודה!!"