לפעמים שווה להיות קרוב לקו האש.
הלימודים בכל מוסדות החינוך בדרום מושבתים, חוץ במקום אחד, בעיר שדרות הסמוכה לעזה.
העיר שסבלה מרקטות וקסאמים במשך שנים ארוכות, היא ממוגנת כמעט לחלוטין ואפילו מוסדות החינוך שבה ממוגנים והלימודים מתקיימים בה כרגיל.
על המיגון אחראי בין השאר גם אלון דווידי, שהיה חבר ועד ההורים העירוני והגיש בג"צ נגד ראש הממשלה דאז אהוד אולמרט בגין חוסר המיגון של העיר.
בית המשפט העליון קיבל את עתירת ועד ההורים העירוני בשדרות, והורה לממשלה למגן את הכיתות ביישובי אזור עוטף עזה. על פי ההחלטה אימצה הממשלה את התוכנית אשר לפיה יש למגן למעלה מ 20 בתי ספר יסודיים ועל יסודיים בשיטת המרחבים המוגנים.
אלון דוידי, שכיום משמש חבר מועצת העיר, אמר ל'סרוגים' כי "לכולנו כואב על הסבל הנורא שכל תושבי הדרום עוברים אבל לפחות אני שמח שבזכות הבג"ץ שהגשתי בעבר בשיתוף פעולה עם אנשים נוספים בעיר החליטה הממשלה למגן את בתי הספר בעיר ובכך לאפשר גם ביטחון לתלמידים ברמה האישית וכמובן להמשיך את שגרת היום יום בעת הסלמה".
מתוך נסיונו בעבר הוסיף דוידי כי "אני שולח מכאן את ברכתי לכל הערים בדרום והעומדים בראשה שיצליחו לעמוד איתנים תחת האזעקות וההפגזות הקשות ואני מקווה שהעורף ידע להגן על עצמו ובכך לאפשר לכוחות הביטחון לעשות את עבודתם נאמנה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים