מודעה של ישיבה תיכונית עוררה סערה במגזר: "בושה"
פרסום של הישיבה התיכונית 'כינור דוד' העלה את חמתם של רבים מבני המגזר ביניהם גם את אחד ממייסדי הישיבה שכתב: "מעשה ידי טובעים בים. התנפץ החזון"
פרסום של ישיבת 'כינור דוד', ישיבה תיכונית המשלבת לימודי קודש עם מוזיקה, עורר זעם בקרב רבים מהמגזר.
בהודעה שפורסמה ברחבי המדיה נכתב: "דרוש גאון. הישיבה התיכונית יב"ע 'כינור דוד' מבקשת את עזרת הציבור בחיפושיה אחר תלמידים מוכשרים". בתכונות המבוקשות נכתב כי הישיבה מחפשת תלמידים עם "רמה תורנית גבוהה, השקעה במוזיקה כדרך חיים, הצטיינות במקצועות כלליים, מוכנות לחיי פנימייה וחברה שוקקים".
הפרסום, שהותיר רושם כי הישיבה מחפשת רק תלמידים מעולים ומבתים חזקים ולא נותנת מקום לחלשים יותר, גרמה לרבים מהמגזר לכתוב ולשתף פוסטים שנכתבו נגד המודעה.
אחד מני רבים שגינה הוא מנחם ידוב, אחד ממייסדי הישיבה ומי ששימש במשך שנים כיו"ר עמותת הישיבה. ידוב אף מבהיר כי הוא היה מהראשונים לחולל פריצת דרך בכל הנוגע לתחום המוזיקה בחינוך הדתי לאומי.
בפוסט זועם שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו, כתב ידוב: "22 שנים עברו מאז הגיתי עם 2 חברים נוספים את רעיון הקמת הישיבה התיכונית 'כינור דוד'. לאורך שנים שימשתי כיו"ר העמותה של הישיבה והייתי שותף לפריצת דרך בתחום החינוך המוזיקלי במגזר הדתי לאומי".
בשלב הזה עבר ידוב להתייחס לגופו של הפרסום ואמר: "עכשיו, מעשה ידיי טובעים בים. 'דרוש גאון' זו איוולת, התנשאות, יהירות וטיפשות גם יחד. אני מתבייש והמום מדרכה הנלוזה של הישיבה. לא על זה חשבנו כשהקמנו את הישיבה, לא לזה התכוון המשורר".
ידוב הסביר כי "בחזוננו ראינו מקום המשמש כבית חינוך לנוער המבקש להרחיב דעת. בחזוננו ראינו מקום המחבר באמצעות המוזיקה עולמות שונים. בחזוננו ראינו מקום מכיל הנותן מענה לכל מי שהמוזיקה בוערת בעצמותיו. ועתה התנפץ החזון. עצוב".
דרושה ישיבה רגילה.ממש ממש רגילה, כזו שמקבלת אליה את כל התלמידים ויודעת לתת להם מענה חינוכי וערכי כל אחד לפי…
פורסם על ידי רעות צימרמן ב- יום שבת, 8 בדצמבר 2018
מי שעוד מחתה נגד הפרסום, היא רעות צימרמן, אושיית פייסבוק שפוסט שלה בנושא גרר מאות סימוני אהבתי ומאות תגובות. תחת הכותרת "דרושה ישיבה רגילה", כתבה צימרמן. "דרושה ישיבה רגילה. ממש ממש רגילה, כזו שמקבלת אליה את כל התלמידים ויודעת לתת להם מענה חינוכי וערכי כל אחד לפי צרכיו. במידה מסויימת אני מעריכה את ישיבת 'כינור דוד' ששמה בריש גלי ובאופן סמי פרובוקטיבי ומכוון את מה ששאר הישיבות התיכוניות האליטיסטיות לא אומרות אבל מיישמות היטב".
צימרמן סיפרה סיפור אשי שלה וכתבה: "כשישיבה "יוקרתית" ששמה יצא למרחוק בעיקר בגלל התהליך הנפשי- חסידי-אישי שלה פסלה את הבן שלי עוד לפני ראיון או מפגש כי הממוצע שלו היה פחות מ90 (בערך 87 אם אתם מתעקשים) הבנתי שיש פה עולם עקום שמצריך שינוי".
בהמשך היא כתבה: "אני לקראת הפעם השלישית שלי במערבולת הזו ובלב כבד. מכוונת את הילד המוכשר והלא קונבנציונלי שלי להכי קונבנציונלי שיש. לא צריכה ישיבה שמחפשת גאונים ומושלמים ושתפסול אותו על קטנות אלא פשוט מורים טובים שידעו לזהות את הטוב בכל תלמיד ולהצמיח אותו".
"אני מייחלת ליום שבו זו תהיה הדרך. ישיבה מקומית שבה ממשיכים אוטומטית ללא מבחנים ושנותנת מענה טוב למגוון ילדים, לצד מקומות יחודיים שרק מי שממש יוצא דופן או חפץ להתמקצע ולהתמקד (וגם מוכן לספוג סינון ודחיות) הולך אליהם. מעבר לכאבי הלב שיחסכו אני בטוחה שמתוך הענווה והאינטגרציה יצמח לנו דור עתיד לא פחות אלא הרבה יותר מוצלח".
בהמשך הפוסט, שזכה לעשרות שיתופים, ביקשה צימרמן להבהיר כי "כינור דוד היא לא העניין פה. הבנים שלי לא ניסו להתקבל לשם ולא נדחו. גם ישיבה ספציפית היא לא העניין. ב"ה יש מוסדות פתוחים לכל וטובים ואליהם אנחנו מכוונים את התרמ"ח (מי המציא את המושג??) שלנו. אבל הבעיה היא חברתית ולפיכך היא מעסיקה אותי מאוד".
ראש הישיבה, מוטי הרשקופ, מסר לסרוגים כי: "'גאון' היא מילה שמעידה על ריבוי אינטלגנציות כפי שמופיע בהגדרה המודרנית שלה בויקיפדיה ודרכו של פרסום שיווקי לעורר תשומת לב".
לדבריו: "ישיבת כינור דוד משמשת מזה 21 שנה חממה ליצירה ייחודית לתלמידים רבים ואהובים מכל רחבי הארץ, מתאימה למי שבוערת בתוכו התשוקה להבין ולהשכיל בתורה ובחכמה ורוצה להתנסות בעולם המופלא של המוזיקה והיצירה. ואל חשש, אין מבחני איי- קיו למועמדים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו