ראש הממשלה נתניהו קיים היום (חמישי) פגישות ביחידות עם ראשי מפלגות הקואליציה. יו"ר כולנו, שר האוצר משה כחלון, אמר לראש הממשלה שעדיף לפזר את הממשלה וללכת לבחירות.

הוא הסביר, כי "טובת המשק והכלכלה מחייבים ללכת לבחירות מהר ככל הניתן".  בפגישה הוסיף  כחלון כי היציבות הנדרשת בעת הזאת לא ניתנת להשגה במצב הנוכחי ולכן המעשה האחראי ביותר הוא הקמת ממשלה חדשה, חזקה ויציבה. כחלון הבהיר כי הוא מוכן להוביל את המהלך בתיאום עם שאר גורמי הקואליציה.

שאר השרים עימם דיבר נתניהו, כמו דרעי שיקבל כל החלטה,או סגן השר ליצמן שתומך בדרישתו של בנט להעביר אליו את תיק הביטחון, ואף מנסה לשכנע את נתניהו לסמוך עליו ולתת לו את התפקיד.

אמש הכריעו בישיבת סיעה סגורה שהתקיימה באופן חריג: "לדרוש את תיק הביטחון על מנת לשנות את מדיניות הביטחון ולהשיב לישראל את היוזמה ואת ההרתעה."

ממשלה ללא הרתעה אינה ממשלת ימין

בנוסח שיצא מההחלטה נאמר: "ממשלה ללא הרתעה אינה ממשלת ימין. ללא קבלת האחריות על המשימה הלאומית של שינוי המצב הביטחוני ביחד עם ראש הממשלה, אין טעם בהמשך קיום הממשלה. הסיעה הסמיכה את יו״ר המפלגה לכל החלטה בעניין זה".