מתכון לשטרודל שמרים ביתי

עוגת שמרים עשירה בשוקולד וקינמון, שאחרי שתכינו אותה כבר לא תבינו איך העזתם לקנות עוגה מהסופר. מתכון פשוט ומובן לעוגה הכי ביתית לשבת של חורף

מצרכים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב פושר
200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ממרח השוקולד שאהוב עליכם
קמצוץ קינמון
ביצה להברשה
סוכר חום
לקישוט: פרוסות שקדים קלויים

שימו לב: ניתן לעשות את העוגה גם פרווה, על ידי החלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4. מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קינמון לפי הטעם.

5.מגלגלים לגלילה את שני המלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר חום ושקדים

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.

שבת שלום!