דרמה בבנק הפועלים: שרי אריסון תמכור את השליטה
לאחר חודשים של דיונים, בנק ישראל אישר את מכירת המניות של שרי אריסון בבנק הפועלים למשקיעים. בכך אריסון, שנחקרה בחודש שעבר בפרשת "שיכון ובינוי", תחדל מלהיות מלהיות בעלת השליטה בבנק לאחר 20 שנה
דרמה בבנק הפועלים: אשת העסקים שרי אריסון הודיעה הבוקר (שלישי) כי בכוונתה למכור את מניותיה בבנק, ובסוף שנת 2018 תחדל מלהיות בעלת השליטה בבנק לאחר 20 שנה.
אריסון הסבירה בהודעתה כי כבר לפני מספר חודשים פנתה לבנק ישראל בבקשה לבחון את האפשרות למכור את השליטה בבנק באמצעות הבורסה, זאת בעקבות סיום המגעים עם משקיעים מצפון אמריקה ולאחר שלא נמצאו שותפים אסטרטגיים נוספים להשקעה בבנק. כעת בנק ישראל הודיע כי הוא מאשר את מכירת המניות למספר משקיעים נפרדים, ולא רק למשקיע בודד. כלומר, בסופו של התהליך לא יהיה בעל שליטה מוגדר בבנק הפועלים, בדומה למצב המתקיים כיום בבנק לאומי.
בעקבות גודלה של ההחזקה ביחס לשוק המניות המקומי, הוגדר כי אריסון תקבל חמש שנים (אם אופציה להארכה עד שנתיים נוספות) כדי למכור את מניותיה עד לרמה שלא תעלה על 5 אחוז מסך המניות של הבנק. כי נציגי קבוצת אריסון בדירקטוריון הבנק – אפרת פלד, עידו שטרן ומאיר ויצ'נר – יודיעו על סיום כהונתם, זאת כדי להימנע מכל חשש לניגוד עניינים.
"הייתה לי הזכות להיות בעלת השליטה בבנק במהלך 21 השנים האחרונות", סיכמה אריסון. "אני מאמינה בבנק הפועלים ורוצה להודות לחברי הדירקטוריון, להנהלה, לעובדים לדורותיהם ולציבור הלקוחות הנאמן. אני משוכנעת כי בנק הפועלים, מעמודי התווך של המשק הישראלי, ימשיך לפעול בהתאם לחזון של חירות פיננסית, לצמוח, לגדול ולשרת נאמנה את כלל לקוחותיו".
כזכור, לפני כחודש נחשף כי אריסון נחקרה ביחידת להב 433 בחשד למעורבות בפרשת השוחד בחברת "שיכון ובינוי". החשד העיקרי בפרשה הוא מתן שוחד על ידי החברה, הבונה בארץ וברחבי העולם. במשטרה חושדים כי תשלומי שוחד שולמו לנציגי ממשל זרים, בד בבד עם ביצוע עבירות נוספות, כאשר תשלומי השוחד יועדו לאפשר ביצוע מיזמי בניה בהיקף של מאות מיליוני דולרים בקניה ובמדינות נוספות בעולם. אריסון שוחררה לביתה לאחר תשע שעות חקירה בתנאים מגבילים, כשבין השאר נאסר עליה לצאת מהארץ.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו