[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2018/04/לוויה-אליהו-דרורי.mp4]]]

(צילום: יהודית שמרוט)
מאות בני משפחה, חברים ומכרים, ליוו הערב (ראשון) בדרכו האחרונה את סמל אליהו דרורי ז"ל בדרכו שנהרג בהתדרדרות טנק בגבול מצרים בשבת האחרונה. דרורי נטמן בהר הרצל בירושלים.

האב רוני אליהו, ספד לבנו: "אליהו, כולנו אוהבים אותך כל כך הרבה. תמיד היינו גאים בך, מתת על קידוש השם, תמיד אנשים רצו להיות איתך, אנחנו מודים על כל יום, שבוע, חודש ושנה שהיינו איתך".

עובדיה דרורי, אחיו של אליהו, ספד לו אף הוא: "אני מבקש המון סליחה על כל מה שעשיתי ועל כל מה שלא עשיתי. בשיחת נפש האחרונה שלנו דיברנו וראיתי את הכוחות שהיו לך, את השאיפות, האידיאלים, לתרום לעם ישראל, בפיקוד, בנהיגה בטנק, בכל התחומים ובעיקר בצבאי. לי ולכולנו, המשפחה יש הכרת הטוב גדולה מאוד לאבא ואמא שלנו שהנחילו לנו את הערכים מגיל אפס, וכל רגע מאז".

אלעד צורי, מפקד גדוד השריון סער שבו שירת אליהו, סיפר על אליהו: "אופיינת כלוחם דומיננטי ומשפיע. חבריך מספרים על החיוך הכובש והאדיבות האותנטית. אתה גשר חברתי שמחבק ומחזק את כולם. מפקדיך מספרים על קור הרוח שלך, היית מהלוחמים המקצועיים ביותר, הכנת את עצמך במקצועיות רבה לכל משימה באשר היא".

"אלי, דרכך לא תמה. בליל שבת פעלת במקצועיות שנדרשת מלוחמים, השתתפת במשימת ההגנה על גבולה המערבי של המדינה. משפחת דרורי אין לי מילים שיוכלו לנחם אותכם בשעה קשה זו. יומיים לפני יומם הזיכרון הצטרפתם בעל כורחכם למשפחת השכול", הוסיף המג"ד.

עקיבא שטרן, חברו של דרורי, סיפר: "הוא היה איש אמת, תמיד ידענו במה הוא מאמין ולאן הוא הולך. הוא דיבר הרבה על ההערכה שלו למשפחה שלו, תמיד בחופשות היה אומר אני חייב לשבת עם אבא שלי, אני חייב לשבת עם סבא שלי".

שטרן הוסיף: "הדבר הכי בולט בו זה שהוא תמיד חיפש את הדרך הכי טובה, כשיש משהו שמטריד אותי תמיד ידעתי שאם אדבר עם אליהו אצא רגוע יותר. כזו בינה, כזו חוכמה. הזיכרון שלו תמיד יהיה איתנו".

הרב מיכאל ימר, ראש ישיבת שעלבים שבה למד אליהו, ספד לו: "התלמיד האהוב עלי כבן. קשה לדבר עליך בלשון עבר. קשה להגיד דברי פרידה. הרצון להתקדם ולהיבנות, לא להישאר באותו מקום, לגדול כל הזמן, להיות יהודי טוב יותר, תורני יותר, להיות מחובר לתורות ישראל ארץ ישראל ועם ישראל, בנאדם למקום וחברו. איזה רגישות הייתה לך לכולם. היה חשוב לך להבין את עצמך, מהותך".

כאמור, אמש הותר לפרסום כי סמל אליהו דרורי ז"ל, בן 20 מבית שמש, תלמיד ישיבת ההסדר "שעלבים"- הוא חייל צה"ל שנהרג כתוצאה מהתדרדרות טנק במהלך פעילות מבצעית בעוצבת "אדום", סמוך לגבול מצרים.

בישיבת "שעלבים" אמרו על נפילתו של תלמיד הישיבה דרורי ז"ל: "מיום הגיעו לישיבה, בניין האישיות הייתה מטרתו העיקרית. בכל יום היה חשוב לו להתקדם ולהתעלות. הייתה בו כנות ועבודה לעומק בבחינת הישגיו ובכלל. היה מלא שמחת חיים ובעל לב זהב".

מתחקיר האירוע החמור עולה, כי במהלך הלילה בעקבות זיהוי תצפיות, הוקפץ כוח למנוע הברחת סמים על ידי גדוד הקרקל בחלקו הצפוני של הגבול עם מצרים, אך זמן מה לאחר שיבוש ההברחה, ועל מנת לנסות לבצע הברחה בשנית, החלו המבריחים לחבל בתשתיות ביטחוניות.

כתוצאה מכך, הוקפצו החיילים סמוך לגבול, על מנת לאבטח את הגדוד. בין הכוחות שהוקפצו, הוקפץ גם טנק גדוד 74. בדרכו לעמדה, סטה הטנק מהציר והתדרדר ממדרון בגובה של כ-4 מטרים. לאחר ההתדרדרות התלקחה שריפה בתוך הטנק, והופעלה מערכת כיבוי האש של הטנק.

כתוצאה מהאירוע נהרג כאמור דרורי ז"ל ונפצעו שלושה חיילים נוספים באורחים בינוני וקל, כששניים מהפצועים הם בני ישיבות הסדר, אחד מישיבת שדרות ואחד מישיבת מעלות. הם מאושפזים בבית החולים סורוקה בבאר שבע.