
אפשר להגיד דברים רבים על המסעדנים בארץ, אבל שמות למסעדות, הם יודעים לבחור. אחד מאלה הוא 'לה פיאדרה', פיצה ירושלמית, שרק גלגול ה-'ר' על הלשון מקפיץ את מפלס התאבון במדרגה או שתיים.
גבירותיי ורבותיי, מצאנו פיצה נפוליטנית מעולה בירושלים. אבל בואו נתחיל רגע בשם. לה פיאדרה, על האבן בספרדית. בשונה מפיצריות שונות 'לה פיאדרה', מכינה את הפיצה בשיטות איטלקיות מסורתיות, ובין היתר משם נגזר שם המסעדה – הפיצה מונחת ישירות על האבן בתוך תנור האבן, בלי רשתות מתכת איתם יותר נח לעבוד. באופן מפתיע להדיוטות החובבים פיצה, התוצאה שונה לחלוטין ומורגשת מאוד.

Somewhere only we know
לירושלים מוקדים אזורי בילוי רבים – עמק רפאים עד מתחם התחנה, מרכז העיר, השוק, נחלאות ועוד. באופן טבעי שם גם ממוקמות רוב המסעדות הירושלמיות הטובות. אז צריכה להיות סיבה טובה לצאת מאיזורים אלה בחיפושים אחרי אוכל טוב.
במקרה הזה לא הייתה לי התלבטות. מיטל קיבלה המלצה מחברה על פיצה טובה בתחילת אגרון, ובשלישי האחרון גם הייתה לה דודה לפיצה. ועם הדודה של מיטל לא מתעסקים. אז יצאנו לפיצה.

מסעדה בבית אבן
באגרון פינת קינג ג'ורג', צומת שהוקמה בעיקר כדי שיהיה אפשר להגיע לממילא, בסמוך לשופרסל אגרון, מצאנו כאמור פיצה מופלאה. חנינו, ואחרי דקה הליכה (יתרון משמעותי ביותר במסעדות בפריפריית העיר – יש חניה), נגלה לעינינו חלל קומפקטי וחמים, שבחזיתו שלט שחור עליו כתוב באותיות מוארות “La Piedra”.
עם הכניסה לפנים המסעדה גילינו שהאבן, כאילו כדי לתת עוד תירוצים לשם המסעדה, מאוד דומיננטית בעיצוב המסעדה. לבנים מרצפות את הקירות, והתנור אבן הענק מאחורי הבר משגיח על שאר המסעדה. חמישה שולחנות סה"כ לאורחים, אבי, חמישים אחוז מצוות הבעלים במקום ומאה אחוז מצוות השפים כשהגענו, ומלצר קיבלו את פנינו. המקום עצמו, גם לאור גודלו וגם לאור העיצוב באבן מאוד חמים ומזמין.
התפריט מאוד סימפטי, ברור, וקל להתמצא בו. צד אחד פיצות, צד שני כל השאר. בצד של הפיצות 10 סוגי פיצות, ובצד השני פסטות, סלטים ושתייה. באנו ממש רעבים, אז התחלנו בסלט.

הזמנו סלט "לה פיאדרה" (שמים לב למוטיב שחוזר על עצמו?). הסלט (44 ש"ח) מורכב מעלי בייבי, עגבניות שרי, בצל סגול בצד ירקות הבסיס, פטריות חמות מוקפצות בסילאן, אגוזי מלך וחמוציות בצד התוספות המעניינות, וגבינת פטה בצד ה..גבינות.
הסלט הוא מצד אחד לא חידוש יוצא דופן, אבל הוא מוכן באופן נהדר. קודם כל הוא מגיע לשולחן עם ריח מטריף. בכלל לאוכל שהגיע אלינו היה ריח משגע. העליים טריים, הסלט עצמו קליל מאוד, למרות ההקפצה של הפטריות בסילאן, והמתיקות של החמוציות נורא עדינה. שילוב חומרי הגלם הוא במידה מאוד טובה, ואף רכיב לא מוגזם. פתיחה מוצלחת.
פיצה שלא צריכה תוספות
אנחנו הישראלים הורגלנו לאהוב את הפיצה הרומאית – בעלת הבצק הדק עד כדי דף. זו הוכתרה להיות מלכת הפיצות העיליות הבלתי מעורערת בארץ. על הדרך, הזנחנו את אחותה היפה לא פחות, ומלאה קצת יותר, של הפיצה הרומאית – הפיצה הנפוליטנית. זו, בעלת בצק עבה יותר.

הזמנו מהתפריט שתי פיצות – פיצה פטריות (52 ש"ח), פיצה רומאית עם תוספות מיוחדות של גרגנזולה (גבינה כחולה) פטריות פורטבלו ושמן כמהין, ופיצה נפוליטנית (45 ש"ח) שמעבר לחומרי הגלם "הרגילים", הוסיפו לה פקורינו ושמן זית.
לפעמים הדברים הכי קטנים קונים אותנו. כמו למשל, מי היה מאמין, שמן כמהין. פיצת הפטריות הגיעה יפה נורא, דקה, מוצרלה ופטריות ברוחב לב, ואז פתאום הריח היכה בי. השמן מוסיף לפיצה ריח משכר שאי אפשר להפסיק להסניף (עד שמיטל אמרה לי שזה מוזר, ושהשולחן השני מסתכל עליי. אז הפסקתי).

הפיצה עצמה הייתה מאוד טובה, עם בצק לא שומני, ונורא כיפית לאכילה. אבל הריח כבר הפך קנה אותי עוד לפני הביס הראשון. הפיצה הנפוליטנית היא ההסבר ללמה אנחנו בכלל לא צריכים תופסות לפיצה.
הפיצה הזו, בעלת הבצק היותר עבה כאמור, נכנסת לתנור עם חום יותר גבוה, לזמן יותר קצר, והיא יוצאת כשהבצק בצדדים מוכן, אבל למשולש עצמו יש עדיין גוון בצקי נעים נורא. הבצק, רוטב עגבניות ומוצרלה שבפיצה היו נהדרים כל אחד בנפרד, ועוד יותר יחד. זילוף השמן זית על הפיצה משווה טעם אותנטי, ועוד גוון טעם לפיצה המעולה גם כך.
סיום מתוק
אחרי כל זה, מתחשק לבנאדם קצת בצק. אז הזמנו פיצה קריספי שוקולד (22 ש"ח), שזה בצק עבה אך אוורירי במידה, איפשהו בין בצק פיצה לפוקצ'ה, עליו מפוזרים קרם פרש, חתיכות בננה ושוקולד. הגם שיצא לי לטעום פיצות דומות בעבר, זו הכי מוצלחת.
הבצק מדהים, והוא עושה כאן את הקינוח לגמרי. אז זכרו, לא לוותר על הקריספי שוקולד. בעצם, זכרו – אל תוותרו על ביקור ב'לה פיאדרה'.
להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com
=======================================================
לה פיאדרה, אגרון 1, ירושלים
מתאים ל: #יציאת_חברים
מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:★ ★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★
כשר מהדרין חלבי רבנות ירושלים
1700-505-678

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
יובל
בלי רוח וצילצולים. פיצה מעולה, מחומרים משובחים.
06:44 11.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ננסי
אכלתי שם שם לראשונה לפני חצי שנה בביקור מזדמן בבירה, ומאז כל ביקור בירושלים אני לא מוותרת על קפיצה קלהלמקום הזה, וקפיצה כבידה במשקל (:
16:14 13.09.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
לטעמי הפיצה הייתה נוראה. אכלתי שני סוגים עם חברים (פטריות וביאנקה) ואני סוחב מאז קלקול קיבה. פיצות שמנוניות ובצק רטוב מדי, והכי בעייתי - טפלות.
18:05 15.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Lawyer
אחרי שטעמתי את הפיצה, קשה לאכול פיצה אחרת.
13:07 15.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר