אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

זן חדש: האם בקרוב כולנו נאכל בננה עם קליפה?

במינוס 60 מעלות, חברה יפנית הצליחה לפתח בננה עם קליפה אכילה בשם 'מונגיי'. מה המחיר שתצטרכו לשלם על העונג? ואיפה ניתן להשיג?

האם בקרוב כולנו נאכל בננה עם קליפה?
  (צילום: שטארסטוק)

חברה יפנית בשם "סטוזו טנקה" ראתה בקליפת הבננה סתם עוד מטרד מיותר והחליטה לפתח בננה עם קליפה אכילה.

על פי הדיווח ב-"ניו יורק פוסט" תהליך הפיתוח של הבננה המשודרגת, היה לא פשוט בכלל עבור היפנים. הנטיעות וגידול עצי הבננה נעשו בסביבת טמפרטורה של מינוס 60 מעלות צלזיוס, כשבשלב מדויק הבננות הקפואות מופשרות ונשתלות מחדש.  טסויה טנאקה, דובר חברת D&T לגידולי בננה הסביר כי שינוי הטמפרטורה הקיצוני גורם לבננה לצמוח במהירות רבה מהרגיל ומותיר את הבננה עם קליפה בעלת מרקם "דמוי חסה".

לבננה הייחודית החליטו החברה לקרוא בשם "מונגֶיי", שפרושה ביפנית, הוא "בלתי ייאמן".(אחרי מינוס 60 מעלות, אין ספק שאנחנו מבינים את הבחירה).

https://www.youtube.com/watch?v=jw5-x8iQwZc

הבננה היקרה בעולם

רגע לפני שנספר לכם מה המחיר שתצטרכו לשלם, כדי לחסוך את זמן קילוף הבננה בואו נדבר על הדבר שהכי קובע- 'הטעם'. אנחנו אומנם לא טעמנו את הבננה אבל מספר מצומצם של עיתונאים מאתר RocketNews 24 שטעמו את הבננה, מדווחים: "הטעם עוצמתי במיוחד, דומה יותר לזה של אננס". הפרי עצמו, כך דווח, מתוק מאוד: יש בו כ-24.8 גרם סוכר, לעומת ממוצע של 18.3 גרם סוכר בבננה רגילה. העיתונאים הוסיפו כי "הקליפה בפני עצמה אינה טעימה במיוחד".

בננות 'מונגיי' נמכרות כרגע רק במערב יפן בחנות פירות יוקרתית בשם "טנמניה אוקיאמה", ונמכרות כנראה במחיר הגבוהה ביותר שאפשר לדרוש על בננה בודדת עם קליפה (אכילה). עקב הכמות המוגבלת של הבננות בשלב זה, כל בננה יחידה תעלה לכם 19.60 שקלים. אנחנו במחיר הזה נשמח להמשיך לקלף בננה, כשאר פשוטי העם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו