מתכון לפאי פירות יער
מהסופ"ש הזה, גם אתם יכולים להכין בעצמכם את המאפה הכי חורפי ומפנק. מתכון לפאי, שתאפשר לכם לבחור בכל פעם מחדש את המילוי שלכם, אנחנו הלכנו הפעם על פירות יער
מצרכים:
2 1/2 כוסות (320 גרם) קמח
1 כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 ביצה
3-4 כפות מים קרים
למילוי:
4-5 כוסות פירות יער/תותים
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
1 כף (15 גרם) חמאה חתוכה לקוביות קטנות
לציפוי:
1 ביצה
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. אל קערה בינונית מוסיפים את הסוכר והמלח. לשלב חמאה באמצעות בלנדר בצק, מזלג או מאפה מעבד, עד פירורים נוצרים. מוסיפים ביצה ומים ומערבבים עד לשלב.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לפחות 30 דקות.
3. מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המרכיבים
4. מחממים תנור על 200 מעלות ומכינים תבנית פאי בגודל 8 או 9 אינץ' (20-23ס"מ)
5. על משטח מקומח קלות מגלגלים את חתיכת הבצק הראשונה עד לקוטר של 12 אינץ '(30 ס"מ). לאחר מכן מסדרים את העיגול המרודד על תבנית הפאי, מסדרים את הקצוות וחותכים את הבצק הנותר
6. יוצקים את המילוי בתוך הפאי, לאחר מכן מרדדים את החלק השני של הבצק וחותכים לרצועות ארוכות.
7. מעל הפאי מסדרים 5 או 6 רצועות בצק מקבילות (ראו בסרטון) ויוצרים מעיין סריג תוך כדי קיפול חזרה כל רצועה אחת על אחרת. לאחר מכן מצמידים את הקצוות
8. מצפים את הפאי עם ביצה וסוכר ומכניסים לתנור במשך 20 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל180 מעלות ואופים עוד 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לפאי להתקרר
שבת שלום!
=============

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אנונימית
הבצק יצא מלוח כמו בצק של פשטידה... עדיף להוסיף קורט מלח ויותר סוכר לבצק
20:46 17.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יפה יוסף
19:23 25.01.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר