המתיחות בין ארה"ב והעולם הערבי נמשכת: יומיים לאחר שמחבל פוצץ מטען בתחנת אוטובוס בניו יורק, ארגון הטרור דאעש מפרסם תעמולה חדשה ברשתות החברתיות המכוונת כלפי ארה"ב וישראל.

בתמונה העיקרית של קמפיין התעמולה מוצגים ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ כאשר הם כרועים לצד הג'יהאדיסט ג'ון במה שנראה כמו הכנה להוצאה להורג. כיתוב התמונה נכתב בערבית ובאנגלית ומשגר מסר מאיים כלפי שתי המדינות.

"הו, יהודים וסוגדים של הצלב. אנחנו נשבעים שנשבור לכם את המפרקת, ונשפוך את דמכם בחצר הקדמית של מסגד אל אקצא ובכל מקום אחר", נכתב בפוסטר שהופץ ברחבי הרשת. "זו ההבטחה של אללה ואנחנו נגרום לה להתגשם. היזהרו, האירועים הבאים יהיו הקשים והנוראים ביותר".

בניין הקפיטול הבוער. קמפיין דאעש שפורסם ברשת (צילום: עמוד הטוויטר של אתר Daily Star)

בפוסטר נוסף שהוצג הארגון קורא לתומכיו לבצע פעולות טרור על אדמת ארה"ב, במה שמכונה בשלטון האמריקאי "מתקפות זאבים בודדים", כנקמה על הכרתו של הנשיא טראמפ בירושלים כעיר הבירה של ישראל. התמונה מציגה פעיל של ארגון דאעש התוקף את בניין הקפיטול בוושינגטון.

"ההכרה של הכלב טראמפ בירושלים כבירת ישראל, תגרום לנו להשתמש בחומרי הנפץ בעיר הבירה שלכם" נכתב לצד התמונה. הפרסום מתייחס גם לאירועי ה-11 בספטמבר, שבו בניין הקפיטול היה יעד עיקרי לתקיפה לצד מגדלי התאומים בניו יורק.