ישיבת הסיעה של הבית היהודי נפתחה היום (שני) סביב החוקים הגדולים שצפוייה להעביר הלילה הקואליציה. בניהם, חוק המרכולים שבעקבות התנגדות סיעת ישראל ביתנו יוצר כאב ראש לא קטן להגיע לרוב המיוחס שיבטיח את העברתו.

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/12/בנט-מרכולים.mp4]]]

לאחר שנשאל לגבי עמדת מפלגתו לגבי חוק המרכולים ביקר בנט את התנגדות 'ישראל ביתנו' לחוק המרכולים וטען "ליברמן טיפס על עץ ואמר שהם מחויבים להצביע נגד- וזה מייצר קושי- אנחנו נצטרך למצוא את הדרך לגשר על זה.

בנט הודה כי ההחלטה של ליברמן לטפס על העץ  זאת נקודה מורכבת. לדבריו צריך להחליט."אם אנחנו רוצים ממשלה תקינה לעוד שנתיים- כל מפלגה צריכה להתחשב במפלגות השותפות שלה ולא להעלות דברים שהם קשים מדי למישהו אחר להכיל ומצד שני לספוג ולדעת הכיל".

"אני קובע: אנחנו הסיעה הכי נאמנה לקואליציה, גם לבית היהודי יש הרבה חוקים שלא נעימים לה ואנחנו סופגים את זה, כי אנחנו מסתכלים על התמונה הגדולה שהיא: מדינת ישראל בכיוון טוב מאד".

בסוף אמר כי בשעות האחרונות ינסו ראשי הקואליציה לאפשר וללחוץ על מי שצריך בכדי שהחוק יעבור או כדי להגיע לפתרון כלשהו.

לגבי הקריאות של השר ליברמן להחרים את ערביי ישראל הגרים בואדי ערה, אמר בנט כי הוא דוחה אותן. "מי שחותר תחת מדינת ישראל מי שפעיל אלימות צריך

"לא מקובל עליי לקחת מגזר זה או אחר ולהכתים את כולו בגלל התנהגות לא תקינה של חלק", הוסיף בנט.

החרדים מתקשים לייצר רוב; חוק המרכולים מוטל בספק

בתוך כך, בקואליציה מתקשים להביא רב בכדי שחוק המרכולים של השר אריה דרעי והמפלגות החרדיות יעבור בקלות.

על פי ההסכם של נתניהו והחרדים סביב משבר השבת והתפטרות השר ליצמן, החוק היה אמור לעבור בקריאה ראשונה כבר ביום שני בשבוע שעבר. אך ברגע האחרון הודיעו בקואליציה כי החוק יידחה בשבוע בשל בעייה להשיג רוב לאישור הצעת החוק זאת לאחר שיו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן הודיע שסיעתו תצביע נגד הצעת החוק במליאה.

בתוך כך, יצאו אתמול החכי"ם רחל עזריה (כולנו) ויהודה גליק (הליכוד) בהודעה משותפת, לפיה הם מתקשים להצביע בעד הצעת החוק. לדברי השניים, "החוק לא נותן מענה לבעיה שמטרידה את הציבור: עיצוב דמותה של השבת הישראלית בצורה שתאפשר לכולנו לחיות יחד. אנו מציעים לנהל דיון מעמיק בקואליציה עוד בטרם ההצבעה על חוק המרכולים.״

על כן, עזריה וגליק ייעדרו מההצבעה אליהן מצטרפת ח"כ שרן השכל (ליכוד) שהודיע אף היא במוצאי השבת כי מסיבות מצפוניות היא "לא תוכל לתת את ידי לחוק המרכולים"- מה שמעמיד את החוק האמור בספק.

שתי האצבעות של הח"כים מהעשירייה הרביעית בליכוד חשובים להצבעה הערב, משום חברי הכנסת של ישראל ביתנו הודיעו כי יתנגדו להצעת החוק, וכמוהם גם מספר חברי כנסת מ'כולנו'. בשלב זה נראה שהרוב של הקואליציה הוא שברירי מאוד.