ח"כ סמוטריץ' הגיב אמש (רביעי) בדף הפייסבוק שלו בתגובה לשרשרת פסיקות בג"ץ כשעל כל סיעות הקואליציה להציב בפני כחלון ברירה: או רפורמה האחרונה שבהן היא הפסיקה לפסול את החלטתו של שר הפנים לשלול את התושבות מאנשי חמאס, "נבחרנו כדי למשול ואם אנחנו לא מסוגלים לעשות את זה, אין לנו שום תוקף מוסרי להמשיך לשבת על הכסא ולקבל משכורות, אמר סמוטריץ'.
הפסקת ההשתוללות של בג"ץ או החזרת המנדט לעם
סמוטריץ' ממשיך ומפרט על האבסורד בבחירתם של נציג הציבור בעוד בג"ץ הוא מי שמטפל בפועל בחוקים: "נבחרנו כדי לטפל בבעיית המסתננים, כדי לנהל מדיניות כלכלית אחראית, כדי להלחם בטרור, כדי להסדיר את ההתיישבות, כדי ליישם מדיניות אחראית בסוגיית שילוב החרדים בצה"ל ובשוק התעסוקה במקביל להכרת ערך לימוד התורה, ועוד. אם אנחנו לא מסוגלים לעשות את זה כי בג"ץ פוסל את כל מה שאנחנו עושים, מוטב שנחזיר את המנדט אל העם.
"בחודשים האחרונים בג"ץ פרק מעליו כל רסן ברמיסת הדמוקרטיה ובזלזול בוטה בכנסת, בממשלה ובעם, טוען סוטריץ'. "זה מתחיל בפסילת חוק המסתננים שלוש פעמים ועיקורו מתוכן בפעם הרביעית ובשלילת יכולת המדינה להרחיק מסתננים למדינה שלישית. ממשיך בהתערבות גסה בתהליך הפרוצודוראלי של הכנסת בחוק מיסוי דירה שלישית, וגם בנטילת הסמכות המהפכנית לפסול חוקי יסוד בפסילת התקציב הדו שנתי.
מתקדמים לסטירת לחי מצלצלת ובוז לדיון הציבורי והדמוקרטי המעמיק שמשקף הסכמה ציבורית רחבה לאחר דיאלוג ארוך סביב מתווה הגיוס. גם זה לא מנע משופטי בג"צ לפסול את המתווה". מדגים סמוטריץ' על הימצאותו של בג"צ בכל פינה ומוסיף, "שלשום נתנו השופטים אור ירוק להונאה בכשרות, אמש תקעו מקל בגלגלי המאבק בטרור בהחלטה לבטל את החלטתו של שר הפנים לשלול תושבות מאנשי חמאס. במקביל הקפיא בג"צ את חוק ההסדרה וממשיך לחבל במדיניות ההתיישבות של הממשלה הנבחרת".
הגיע הזמן לומר עד כאן
בתחילת מושב הכנסת הבא, מתעתד סמוטריץ' להוביל אמירה של כל מפלגות הקואליציה למפלגת כולנו וליו"ר המפלגה כחלון- "או רפורמה בבג"ץ או בחירות". בכך מאשים סמוטריץ' את השר כחלון וטוען שאלו, "היו מוכנים לגרור את המדינה לבחירות על זוטות, על אגו ועל פוליטיקות קטנות. יש סוגיות מהותיות שעליהם ראוי ונכון להציב קו אדום".
ההתערבות הגסה והפסיקות התמוהות בסוגיות העקרוניות ביותר לחברה הישראלית לא יכולות להימשך.
הרפורמה חייבת לכלול את פסקת ההתגברות, שינוי שיטת בחירת השופטים והחזרת המגבלות על זכות העמידה.
לסיום כתב סמוטריץ', "אני שומע את כל חבריי לקואליציה ששותפים לתסכול ולכעס הצודק. חברים, יש מי שתפקידו לדבר ולהפגין ויש מי שתפקידו לחוקק. זו לא שעה לדיבורים, זו שעה למעשים."
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים