הרבנית חנה הנקין, אמו של איתם הנקין הי"ד, שנרצח בפיגוע ירי יחד עם אשתו נעמה, מגיבה לדבריו של שר הבטחון לשעבר, משה יעלון, לפיהם "הדם של משפחת דוואבשה בדומא וגם של משפחת הנקין, הזוג הנקין שנרצח בפיגוע נקם על דומא, על הידיים שלנו", ואומרת כי היא פגועה מאוד.

"שר הביטחון לשעבר החזיר אותי שנתיים אחורה", צוטטה הרבנית הנקין באתר nrg. "הפיגוע בכפר דומא היה נוראי ואנחנו מגנים את הרצח של משפחת דוואבשה אבל הרצח של הבן שלי וכלתי תוכנן הרבה לפני כן. זאת הייתה חוליה של החמאס והם אשמים ברצח והדם של בני וכלתי על הידיים שלהם. הם וכל מי שתומך בטרור. החוליה מנתה חמישה עשר איש והחלה לפעול חודשים רבים לפני הקיץ במטרה לרצוח ישראלים. היא גם ניסתה לבצע פיגועים לפני הפיגוע שבו נרצחו בני וכלתי".

הרבנית הנקין גילה כי יעלון ניסה להעביר מסר מרגיע בעקבות דבריו ואמרה כי "אני לא פניתי אליו. קיבלתי הבהרה דרך בן משפחה שהוא (יעלון) פנה אליו מיוזמתו אחרי שהדברים יצאו. אני לא מעוניינת להתווכח ואין מתפקידי להסביר. הוא ניסה להבהיר, לא להתנצל. אני מזועזעת מכך שמנהיג בישראל, שר ביטחון לשעבר יכול להגיד שהדם של משפחת הנקין הוא על הידיים שלנו ולא על ידי מחבלי חמאס".

"בני וכלתי היו בדרך חזרה הביתה ממפגש חברים וחוליה מאורגנת שניסתה לבצע את זממה פעם אחר פעם הצליחה לפגוע בהם. זה נקרא דם על הידיים שלנו?".

הרבנית הנקין ממשיכה להביע זעזוע מדברי יעלון ואומרת כי "הדברים הללו גורמים לי לרעוד. אני הוצאתי את כתבי האישום הערב כדי להיות בטוחה ואכן זכרתי נכון. בחודש יוני החוליה התחילה לקבל את הנשק וחודש לאחר מכן הם כבר עברו הדרכה על תפעול הנשקים. זאת הייתה חוליה רצחנית שהתאמנה ואנחנו היינו הקרבן. היא התארגנה כדי להוציא פיגועים. זאת עמדה מסוכנת ביותר כשאנחנו מאשימים את עצמינו. המרצחים מנסים לרצוח אותנו ואנחנו מאשימים את עצמינו. זה מפריע לי מאוד מאוד. לדברים הללו יש השפעה על העם שלנו ועל השיח. מחר הפלסטינים יכולים להגיד הנה שר הביטחון שלכם מודה שאתם אשמים".