לא חלמנו שזה אפשרי, אבל מסתבר שמדענים ביפן הצליחו להמציא גלידה שלא נמסה בחום ועם זאת עדין נשארת קרה לאכילה. מה שעוד יותר מטורף שההמצאה הגאונית הזו נוצרה לגמרי במקרה
מדענים במרכז למחקר ופיתוח ביו תרפיה ביפן, הצליחו לייצר את 'גלידת החלומות'. כזו שלא נמסה אפילו לאורך זמן בחום ועם זאת עדין נשארת קרה לאכילה.
מה שעוד יותר מטורף שכל ההמצאה הגאונית הזו, נוצרה בכלל בזכות פיתוח לגמרי אחר. המדענים ניסו ליצור סוכריות שלא נמסות, בעזרת פוליפנול שמקורו בתותים וביכולתו למנוע משמן ומים להיפרד במוצרי מזון שבהם הוא משולב.
כך נראת הגלידה שלא נמסה:
בעקבות הצלחת הניסוי על הסוכריות, החליטו המדענים לנסות את יכולותיו הפוליפנול בעוד מוצרים, בין היתר גם בגלידה. לתדהמתם נגלתה לעיניהם גלידה שביכולתה לשרוד דקות ארוכות בחום של 28 מעלות צלזיוס, מבלי להינמס.
הגלידה צפויה ככל הנראה להגיע מתי שהוא לאזורים נוספים בעולם ועד שהיא תגיע לישראל- אנחנו בינתיים נסתפק במקפיא ובקצת לכלוך של גלידה על הבגדים של הילדים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים