צפו: מה קורה לחיילות שמתגייסות לקרבי
הקמפיין נגד השירות המשותף ממשיך. והיום שוחרר סרטון חדש החושף את האבסורד שבהורדת הרף ביחידות הקרביות ואת הנזקים שנגרמים לחיילות שהתגייסו לקרבי. צפו

הקמפיין של 'אחים לנשק' נגד פקודת השירות המשותף נמשך.
היום (א') שוחרר סרטון אנימציה חדש, המדבר על האבסורד שבהורדת הרף ביחידות המעורבות, ואת הנזקים שנגרמים לחיילות בשירות הקרבי.
את החץ מפנים ב'אחים לנשק' דווקא אל היוהל"ם (יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר), שלטענתם החליטה להשתמש בצבא ככלי לקידום א'גנדה פמיניסטית- רדיקלית, גם במחיר של נזק לבריאותם של החיילים בפעילות המבצעית.
בסרטון מתואר כי צוות היגוי שייעץ להגביר את אחוזי הלוחמות בשירות הקרבי, הורכב מנשות שמאל, חלקן שמאל קיצוני ואף סרבניות.

לדברי יוצרי הסרטון, הגיוס המוגבר ליחידות קרביות לנשים, עמד בניגוד למסקנות של ניסוים ומחקרים רפואיים מהארץ ומעולם ונעשה ניסיון לטשטש את הבדלים פיזיולוגים מבוהקים בין נשים לגברים.
לוחמות נפצעו בשיעור כפול
ההבדלים פיזיולוגים בין גברים לנשים מראה שכוח הרמה נמוך ב-47%, חוזק השריר נמוך ב-40%, יכולת אירובית גם היא נמוכה בשיעור של 20%, מהירות הליכה גם כן ירודה ב-26% ומסת שומן גבוהה יותר ב-70% עד 100%.
46% מהלוחמות נפצעו, מדובר בשיעור פציעות כפול בהשוואה לחיילים. בנוסף, שיעור גבוה של צניחת רחם, צניחת רצפת האגן ובעיות בפריון ביחס לאוכלוסיית נשים כללית. התוצאה הינה בהיקף פציעות עצום ולעיתים בלתי הפיך בקרב נשים. בניסיון לצמצם את התופעה, הורד הרף המבצעי באופן חלקי ביחידות חי"ר חדשות ויחידות עזר.
ניתן לראות לוחמים עם ארבע מחסניות במקום שש, שרפרף במבחני הקיר, m16 מקוצר במקום התבור, סרגל מאמצים "מותאם", אי סחיבת מקלעים וכן קסדה ואפוד קלים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה
"אמירות הקוראות לפילוג הצבא ופגיעה בכבודם של אנשים הן אמירות שיש להתנגד אליהן ולהוקיע מהחברה. צה״ל ובתוכו היוהל״ם, מונעים משיקולים מבצעיים וענייניים ומצרכי המערכת, רואים את טובתה לנגד עיניהם וימשיכו לפעול בכדי להגן על מדינת ישראל על ידי כלל המשרתים, תוך הדגשת ערך הניצחון, אהבת המולדת, השליחות, הרעות וכבוד האדם.
היוהל״ם הינו גוף מקצועי ואינו מונע מאג׳נדות פוליטיות. לוחמות צה"ל משרתות בתפקידי הלוחמה השונים בהתאם ליכולתן ונתוניהן האישיים. שילוב הלוחמות יבוצע בתפקידים המאפשרים זאת בלבד כאשר לנגד עיניו של צה״ל נמצאת בריאות החיילים והחיילות והיא מהווה גורם מכריע בתהליכי קבלת ההחלטות.
הטענות בדבר הורדת הרף המבצעי לצורך שילוב לוחמות אינן נכונות. עם זאת, ישנו הבדל בין הדרישות מלוחמות ולוחמי הגדודים המעורבים בשל היותם חי״ר קל, והמצופה מהם שונה מלוחמי החי״ר. אחוז הפציעות והנשר הרפואי בקרב לוחמות ירד בשנים האחרונות, זאת בעקבות עבודת מטה רחבה בשילוב כלל הגורמים הרלוונטים בצה"ל. עבודת המטה כללה המלצות להקמת הכשרה אחודה לגדודים המעורבים, בניית סרגל מאמצים מותאם ליכולות הפיזיולוגיות של נשים, תגבור המענה הרפואי, שיפור מעטפת התזונה והתאמת הציוד הקרבי לנשים- זאת תוך שמירה על הרף המבצעי הנדרש מאותם הלוחמים והלוחמות."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו