מתכון לעוגת קפה אגוזים ודבש
שבת הגיע ואיתה נדרשת להגיע גם העוגה. מקוצר הזמן והמלאכה המרובה, אפילו דאגנו לכם למתכון קל ומהיר לעוגת קפה עם טוויסט מתוק, בשיטת "לערבב ולתנור". אנחנו כבר מדמיינים אותה עם הקפה הרותח (שלמות!)
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
2/3 כוס וכף דבש
3/4 כוס אגוזי פקאן/מלך/לוז טחונים גס
כף גדושה קפה נמס
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס חלב (240 מ"ל) (לגרסת הפרווה – החליפו את החלב במים)
1/3 כוס מים (85 מ"ל)
2 ביצים
1 כפית הל טחון
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-165 מעלות.
2.לקערה גדולה מכניסים את הביצים יחד עם הסוכר, הדבש, הקפה, הל, המלח, השמן, החלב והמים. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח, האגוזים הטחונים, סודה לשתייה ואבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד שהם נטמעים היטב.
4.משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת.
5. מכניסים לאפייה למשך 30-35 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מומלץ לצנן לחלוטין את העוגות (אגב ניתן לאחסן במקרר (כשהן מכוסות) עד 6 ימים).
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים