מחקר חדש: יותר דגלים – יותר אחדות בעם ישראל
(מי יתן) כל הארץ דגלים דגלים. האם דגל ישראל מסוגל לפתור את הקשר, הרופף מעט, בין עולים חדשים ל'צברים'? מחקר חדש טוען שכן. הפסיכולוגית לאה בורבוי מגלה כי החשיפה לדגל ישראל משפרת את היחסים שבין העולים מחבר העמים לבין ילידי הארץ

דגל- מה זה? מוט ועליו מטלית של בד? לא אדוני, דגל והוא יותר מזה. עם דגל מובילים את בני האדם לכל מקום שרוצים, אפילו לארץ המובטחת!
למען הדגל הם חיים ומתים, והוא הדבר היחיד שהם מוכנים למות למענו בהמוניהם, אם מחנכים אותם לכך" (בנימין זאב הרצל במכתבו אל הברון הירש 1895)
האם דגל ישראל מסוגל לפתור את הקשר, הרופף מעט, בין עולים חדשים ל'צברים'? מחקר חדש שערכה לאה בורובוי, טוען שכן.
בורובוי, פסיכולוגית במקצועה, גילתה כי החשיפה לדגל ישראל משפרת את היחסים שבין העולים מחבר העמים לבין ילידי הארץ. כמו כן, הדגל מסייע לחיזוק תחושת הלאומיות בקרב עולים חדשים.
המחקר נערך במסגרת הקבוצה למנהיגות צעירה שפועלת ב'מכון לאסטרטגיה ציונית' ותוצאותיו יפורסמו ערב יום העצמאות ה-62 למדינת ישראל.
"אני עצמי עליתי מברית המועצות לפני 18 שנה" אומרת בורובוי. "תמיד ענין אותי לחקור את הדרך בה תופסים הישראלים את העולים החדשים וכן להפך- את הדרך בה עולים חדשים תופסים את הישראלים הותיקים. במסגרת המכון המחקר התאפשר".
"
"הדגל מוסיף גאוות יחידה" (פלאש 90)
בורובוי שמגיעה מהתחום הטיפולי- פסיכולוגי, התעסקה בהיבטים הסוציולוגיים של הפער בין עולים לוותיקים. בחלק הראשון של המחקר, ישנה התייחסות לקשר בין עולים לישראלים, דבר זה נעשה באמצעות מיפוי של סטראוטיפים. החלק השני מציע פתרונות כיצד ניתן לשפר את היחסים בינינו.
המחקר טוען שהדגל מעורר "גאוות יחידה" והחשיפה אליו מחלישה את הסטריאוטיפים השליליים של ילידי הארץ כלפי העולים מחבר העמים, בעוד שהסטריאוטיפים החיוביים של ילידי הארץ כלפי העולים מתחזקים.
"המחקר חדש ועוד מוקדם לדעת אם מסקנותיו ייושמו, אבל לפי חוק 'דגל ישראל' יש צורך להניף את הדגל וכדאי להניף אותו." אומרת בורובוי, "דבר זה מחזק את הפטריוטיות ותחושת הלאומיות. סקרים הוכיחו שהחוק לא מיושם בכל מוסדות החינוך אני מקוה שהמחקר יעלה את המוטיבציה להניף את הדגל ולהשתמש בו."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו